DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ugyan nem hallottam jól, hogy melyik napirendi javaslatot jelezte, hogy nem kerül megtárgyalásra, de az ön által kiküldött anyagban a T/2083. számú törvényjavaslat kedden 14. napirendi pontként szerepel. Ez az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezménye, amely törvényjavaslathoz az előterjesztésben is az szerepel megjegyzésként, hogy az előterjesztést a Törvényalkotási bizottság december 4-ei ülésén részben tárgyalta, az összegző módosító javaslat és összegző jelentés benyújtására azonban nem került sor.
Szeretném ezt is pontosítani, hiszen jelen voltam: nem tárgyaltuk részben sem ezt a törvényt, a Törvényalkotási bizottság ülésén derült ki, hogy formailag teljesen hibás javaslatot nyújtott be a kormány, és ezek után mind a kormány, mind a Törvényalkotási bizottság egyhangúlag ezt a javaslatot levette napirendjéről. Azóta a TAB nem ülésezett és nem is tárgyalta.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek után összegző módosító javaslat hiányában hogyan tudja a holnapi nap a Ház ezt a törvényt tárgyalni, és összegző vitát tartani egy olyan javaslatról, amelynek az összegző módosító javaslatát még meg sem tárgyalta a bizottság. Ha jól értékeljük, ha jól érezzük, akkor ennek a javaslatnak nem lehet a tárgyalását lefolytatni ezen a héten, hanem a héten a TAB-nak ezzel foglalkoznia kell, és csak a jövő héten tudjuk tárgyalni.
Nyilván a kezdeményezésünk és az észrevételünk az, hogy ezt a törvényjavaslatot vegyék le a napirendről. Köszönöm. (Taps az MSZP és az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me