BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Tudja, miniszterelnök úr, a kérdésemre nem kaptam választ. Azt kérdeztem, hogy az olyan sorban lévő gyerekeknek, ahogy maga felnőtt, lesz-e ugyanolyan esélye, mint magának volt anno. Lefelezik a gimnáziumi férőhelyek számát. 2020-tól úgy kerülhetnek be a gyerekek egyetemre, hogy középfokú nyelvvizsgát kell tenniük és emelt szintű érettségit.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Amikor azt mondja, hogy csökkent a szegénység, jöjjön már el Hajdú-Bihar megyébe, és mondja el azoknak a gyerekeknek, akik egész nap egy pohár tejen és egy almán vannak! Én a múlt héten is elmondtam. Higgye el nekem, nagyon nehéz úgy egy napot végigcsinálni egy kisgyereknek, akár egy hét év alatti gyereknek is, hogy meg kell ennie a savanyú almát, arra rá kell innia a tejet. Mert tudja, miniszterelnök úr, mi hiányzik? A zsömle, a margarin és a szalámi belőle. És ezeknek a gyerekeknek a szüleinek mondja el, hogy Magyarországon csökken a szegénység, és ne hallgassuk tovább, hogy közben milyen családtámogatási rendszereket építenek ki! (Németh Szilárd István közbeszól. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Hallgasd végig!)
A jövő évi költségvetésben 25 százalékkal csökkentik (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a szociális és a (Az elnök ismét csenget.) családtámogatásokat. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me