HENDE CSABA

Full text search

HENDE CSABA
HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! A felszólalásából nagyjából kiderül, hogy tisztában van azzal, a Honvédelmi Minisztérium átvilágítását a 2010-es kormányváltás után elvégeztem, és több mint száz bűncselekmény miatt tettem büntetőfeljelentést, és egyben gondoskodtam arról is, hogy ezekben az eljárásokban a minisztérium polgári jogi igényét, vagyis az elsíbolt pénz visszaszerzésére vonatkozó jogos igényt érvényesítsük.
No, az az ügy, amire ön hivatkozik, a tábornokper néven elhíresült ügy éppen nem tartozik ebbe a körbe, ugyanis az még Szekeres Imre feljelentésére indult a 2010-es parlamenti választások előtt. Úgyhogy kérem, azzal kapcsolatban ne rójon fel a jelenlegi tárcavezetésnek semmit.
Zavarban vagyok, mert el sem hiszem, hogy ön nincs tisztában azzal, képviselő úr, hogy a feljelentés megtételén túl, ami nem öröm, hanem szomorú kötelesség egy miniszter számára, semmiféle ráhatása nincs, nem is lehet, és ez így van jól, hogy ne is legyen egy feljelentőnek a büntetőeljárás későbbi menetére. A hatalmi ágak el vannak választva egymástól, képviselő úr, tehát egy folyamatban lévő büntetőeljárásra semmilyen ráhatása nincs a feljelentést megtevő miniszternek. Önnek módja van egyébként joghatályosan érdeklődni az ügyek állása iránt, hiszen interpellációt intézhet a legfőbb ügyészhez, aki ezeknek az ügyeknek az ura a feljelentés megtételét követően.
Ha pedig ön tisztában van azzal, hogy teljesen alaptalanul szegez nekem ilyen kérdéseket, hiszen semmilyen törvényes hatásköröm nincs az eljárás befolyásolására, akkor a helyzet még rosszabb, mert akkor arról van szó, hogy ön demagóg módon próbálja az MSZP-s kormány bűntettei örvén a jelenlegi kormányt is bemártani. (Az elnök csenget.)
Amit különösen vissza szeretnék utasítani, a kérdésében azt mondta, hogy nem csak MSZP-s katonák voltak ebben az ügyben. Nincsenek MSZP-s meg fideszes katonák! A Magyar Honvédség tagjai nevében visszautasítom ezt a kijelentését!
Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me