SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm szépen, hogy megtisztelte részvételével a kérdést. Gyakorlatilag a parlagfűügyben közzétett sajtóhírek az elmúlt időszakban rámutattak konkrétan arra, hogy a 2009-ben 177 ezer adózó által felajánlott 1,1 milliárd forintból nagyon-nagyon kicsi rész ment azokra a célokra, amikre az adózóktól ezeket a forrásokat elkérték. 642 millió forint esetében a minisztérium egyszerű átcsoportosítással állami létszámleépítések költségeit finanszírozta. Így maradt még 463 millió forint, amiből, amiből újabb 20 millió forint még szintén elbocsátások pénzelésére ment, ezt követően ment szét területi szervezetekhez ez a forrás.
A Komárom-Esztergom megyei kormányhivatalban 19 ezer forintos villanyszerelési számla; több százezres fénycsőrendezés, profi takarítócég nagytakarítása; vásároltak tetőléceket, minden szervezetnél rendszeresen nagy összegű informatikai, irodatechnikai költségekre költöttek pénzt. LCD-monitorokat vettek, az USB-szkennereken keresztül mindenféle fénymásológépek, hagyományos nyomtatók is ezekből a forrásokból valósultak meg.
A Somogy megyei kormányhivatalban mobiltelefonokat vásároltak közel 1 millió forintért - 78 ezer forintért darabját -, másik számlájuk alapján több, 130 ezres tabletgépet vásároltak, és gyakorlatilag, ha végigmegyünk az ország különböző területein, szervezetein, a kormányhivatalokban mindenütt ezt tapasztaljuk.
Bács-Kiskun megyében bőrből készült diplomatatáskákat, mindjárt tíz darabot vettek, darabját 92 ezer forintért, és olyan intézmény, ami a közhiteles térképészeti adatokat tartja nyilván, Budapest és környéke spirálozott autóstérképet vásárolt. Ha végigmegyünk, ezek között számos ilyen dogot találunk még. AZ OTDK-konferenciát finanszírozták ebből, és jó néhány esetben bekerült ebbe olyan még, mint például három darab cipőtisztító gép.
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, miniszter úr, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) mindez hogyan lehetséges, és hogyan fordulhat ez elő a tárcájánál. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me