SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Megkérdezném az előterjesztőket, hogy mi a gond ezzel a mondattal, ami szemlátomást valami miatt nem tetszik az előterjesztőknek: „Az országos jelentőségű tájképvédelmi területek övezetében csak olyan kiemelt térségi és megyei területfelhasználási kategória jelölhető ki, amely a kijelölés alapjául szolgáló tájképi értékek fennmaradását nem veszélyezteti.”
(11.50)
Mi ezzel a baj? Elmondtuk, hogy alapvetően tudjuk támogatni. Ennek a kivételét javasolja a tervezet, mindössze annyit nyújtottam be módosítóként, hogy ez hadd maradjon már úgy, ahogy volt, hadd maradjon már úgy, hogy ne lehessen tájképi elemet veszélyeztetően eltérő szabályozást alkalmazni, és olyanokat odatenni, amivel esetleg a helyi közösség nem ért egyet. Módosító indítványt arra nyújtottunk be, hogy ez a szabályozás maradjon fenn, mert az összes többit nagyjából elfogadhatónak ítéltük volna.
Áttekintve a jogszabályt, ugye, Hiszékeny képviselő úr már nagyjából átnézte ennek az elemeit, jó néhány olyan, ami csak formális. Teljes mértékben osztom Hiszékeny képviselő úr aggályait, hogy ha valaminek nem sikerül a határidejét tartani, akkor javítsunk a jogszabályon. Ugyanakkor Kepli képviselő úr meggyőzött engem, hogy a Balaton esetében konkrétan a térség érdekeit szolgálja ennek a hosszabbítása. Az általános vitában a kormánypárti képviselők szintén meggyőzően érveltek, hogy a fővárosnak is ez az érdeke, ahol segíteni kell az önkormányzat működését. Tehát összességében miért várnánk el az önkormányzatoktól olyan határidő betartását, amiben egyébként a magyar kormány sem jeleskedik, hogy határidőket tartson be nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeire vagy bármire? Tehát miért lennének az önkormányzatok különbek? Tehát szerintem ez a része simán elfogadható lenne, és támogatható lenne, hogy ezt a jellegű szabályozást megvalósítsuk.
Összességében az építésügyi törvény 1., 2. és 3. §-ával kapcsolatos módosítások az elektronikus ügyintézés lehetőségén belül bővítenek eljárási szabályokat. Összességében ezzel se látunk nagy problémát. Tehát itt mindössze ez az egy pont volt, amit módosító indítványként ajánlottam volna kormánypárti képviselőtársaim figyelmébe, az országos területrendezési tervről szóló 2003. évi XXVI. törvény módosításában nagyon szerettük volna, hogy a tájképvédelmi szempontok megmaradjanak.
Ezt nyújtottam be módosítóként. Egyébként elfogadható lenne a módosítás, ez az egy, amit kifejezetten aggályosnak vélünk, szerettük volna, hogy a tájképvédelmi szempontok jobban megmaradnak. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me