Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés

Full text search

Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés. Az előterjesztés T/1794. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Költségvetési bizottság összegző módosító javaslatát T/1794/557. számon, összegző jelentését pedig T/1794/558. számon terjesztette elő.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön házszabálytól való eltéréssel döntöttünk arról, hogy bármely képviselőcsoport vezetője legfeljebb tíz, a határozati házszabály 48. § (2) és (4) bekezdése szerinti kérést nyújthat be.
Az ellenzéki frakciók vezetői a módosító javaslatok fenntartáskérésének lehetőségével éltek. Ezekről képviselőcsoportonként, a módosító javaslatok irományszáma szerinti emelkedő sorrendben határozunk. A fenntartásra kért módosító javaslatok egymás mellett is elfogadhatók.
Tisztelt Országgyűlés! Most az MSZP képviselőcsoportja által indítványozott fenntartásokról határozunk.
A T/1794/20. számú módosító javaslatban Gőgös Zoltán és mások indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/22. számú módosító javaslatban Gőgös Zoltán és Mesterházy Attila indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 61 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/24. számú módosító javaslatban Heringes Anita és Hiszékeny Dezső indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 112 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/64. számú módosító javaslatban Demeter Márta és Harangozó Tamás Attila indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/69. számú módosító javaslatban Teleki László indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 135 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/413. számú módosító javaslatban Tóbiás József és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/414. számú módosító javaslatban Tóbiás József és mások indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/421. számú módosító javaslatban Hiller István és mások indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/422. számú módosító javaslatban Hiller István és mások indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/423. számú módosító javaslatban Gúr Nándor indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 117 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Jobbik-képviselőcsoport által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.
A T/1794/14. számú módosító javaslatban Sneider Tamás indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 120 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/35. számú módosító javaslatban Mirkóczki Ádám indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/114. számú módosító javaslatban Z. Kárpát Dániel indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/201. számú módosító javaslatban Szilágyi György és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/223. számú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és mások indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/279. számú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és Gyüre Csaba indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/284. számú módosító javaslatban Dúró Dóra és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 40 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/302. számú módosító javaslatban Sneider Tamás és mások indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/305. számú módosító javaslatban Sneider Tamás és mások indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
(10.10)
A T/1794/345. számú módosító javaslatban Szávay István indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen, 117 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
Tisztelt Országgyűlés! Most az LMP-képviselőcsoport által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.
A T/1794/458. számú módosító javaslatban Schiffer András és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/489. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők önálló indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 114 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/497. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 114 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/506. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 61 igen, 114 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/507. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/508. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen, 115 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/510. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/514. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 116 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
A T/1794/517. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen, 116 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A T/1794/523. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 41 igen, 115 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Költségvetési bizottság T/1794/557. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 116 igen, 40 nem ellenében, 20 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A stabilitási törvény és a házszabály rendelkezései alapján az Országgyűlés elnöke az előterjesztő által benyújtott T/1794/561. számú egységes költségvetési törvényjavaslatot megküldi a Költségvetési Tanács elnökének. A tanács három napon belül tájékoztatja az Országgyűlés elnökét a törvény 25. § (3) bekezdés szerinti véleményéről. A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me