DR. SZŰCS LAJOS

Full text search

DR. SZŰCS LAJOS
DR. SZŰCS LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Üdítő volt hallgatni, hogy ebben a vitában támogató mondatok is elhangzottak. Azt még inkább érdekes volt hallgatni, hogy amikor a törvényjavaslat elsősorban arról szól, hogy a parlamenti pártokkal kapcsolatban a banktitok csökkentésével tisztább, átláthatóbb viszonyokat lehessen teremteni, akkor az egyik ellenzéki párt egyből elkezdett cégekkel vagdalkozni.
Nem tudom elmondani önnek, képviselő úr, de azt gondolom, hogy egy olyan helyzetben, amikor bárki hitelt vesz föl egy banktól, és azt egyébként tisztességesen törleszti, akkor azzal kapcsolatban milyen információkat kellene nyilvánosságra hozni. Azt gondolom, az a banktitkot teljesen lefedi. Cégnév nélkül mondom ezt természetesen. És azokban a mondatokban, amiket itt képviselőtársaim megfogalmaztak, azt hiszem, nem egyedüli az a történet, amiről Szilágyi képviselő úr megemlékezett, és ennek a történetnek a kronológiáját elmondta.
Én egy dolgot szeretnék önöknek emlékezetükbe idézni. 2013. augusztus 27-én Balla György, a Fidesz képviselője egy napirend előttiben ugyanezt a kérdést fölvetette már a parlamentben. Azt hiszem, ha kicsit lassabban is, ahogy Szilágyi képviselő úr mondta, de mégis eljutott odáig a parlament, hogy erről a kérdésről akár képviselői egyéni módosító javaslatként is tud tárgyalni. Remélem, hogy a parlament fogja támogatni ezt a javaslatot, és utána pedig, reméljük, olyan intézkedéseket tudunk hozni, amivel állunk a választópolgáraink elé.
Köszönöm a támogatást, tisztelt elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me