TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Figyelmeztetni szeretném a képviselő urat, hogy nehogy akkora melléfogást kövessen el, mint az adótörvény vitájában, hogy a mézes pálinkát úgy jelölte meg, mint a korrupció alanyát, és hogy valamelyik kormánytag intézte el, hogy a mézes pálinka alacsonyabban adózzon, aztán kiderült, hogy a mézes süteményről van szó. Nehogy majd a forintosításnál is ilyen melléfogást eszközöljön!
Mielőtt véleményt alkot, azt szeretném öntől megtudni, hogy ön partner-e abban, hogy a kormány és az Országgyűlés jogszerű megoldást hozzon. Ha ön azt mondja, hogy ilyen megoldás szükséges, akkor el kell hogy olvassa majd a Kúria jogegységi határozatát, hogy az mit is mond arra vonatkozóan, hogy az árfolyamkockázatot jelen ügyleteknél kinek kell vállalnia.
(15.50)
Mert az egyértelműen kimondja, hogy ez esetben az az ügyfeleknek a kockázata, az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyam különbözete pedig a bankoké. És ez a dolog lényege, és innen indul ki a megoldás. Köszönöm szépen. (Dr. Bárándy Gergely: Van, amit nem lehet megmagyarázni. - Taps a kormánypártok soraiból. - Tállai András: A ti kormányzásotokat nem lehet.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me