DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Először is köszönöm, hogy végre válaszolt érdemben a kérdésre, ez külön megtisztelő számomra, annak ellenére, hogy nem tudom elfogadni azokat az érveket, amiket a miniszter úr elmondott, hiszen azt gondolom, példátlan az, hogy egy házkutatást ilyen fővel és ennyi emberrel folytatnak le.
Azért mondom én ezt, tisztelt miniszter úr - és talán ezt az álláspontot az is alátámasztja -, mert én úgy értékelem, hogy a legfőbb problémája ennek az intézkedésnek az volt, hogy egy olyan folyamatnak a része, ami a kormánykritikus civil szervezetek ellehetetlenítése érdekében folyik. Erről beszélt tusnádfürdői beszédében a miniszterelnök, és ennek a tükrében ez a fajta rendőri intézkedés, azt gondolom, sajnos akkor is túlzónak minősíthető, ha azoknak az érveknek egy része, amelyeket a miniszter úr elmondott, akceptálható.
Mi megszoktuk azt, hogy a nyomozó ügyészség politikai érdekeket szolgál ki, azt viszont nem szoktuk meg, hogy a rendőrség is ilyet tesz. Én nagyon kérem a miniszter urat (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), hogy hasson oda azért, hogy ez a jövőben is így legyen. Nagyon szépen köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me