DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt köszönöm a türelmét, hogy megvárta, hogy személyesen adhassak választ a kérdésére. Folyamatban lévő büntetőeljárásban ritkán szoktunk a parlamentben választ adni, hisz erre van az ügyészség, erre van a bíróság épülete, de úgy érzem, miután téves információkon alapulnak a kérdések, hogy mégis választ kell adnom, hisz igazságtalan lenne a kollégáimmal szemben az, hogy a szakmai hozzáértésüket, pártpolitikai semlegességüket esetlegesen bárki is megkérdőjelezze.
(15.20)
Magáról a tényekről: tehát ön azt mondja, hogy megszállták; én azt gondolom, nem szállták meg a területet, az erőszak legkisebb mértékét sem alkalmazták, biztosították viszont a házkutatás végrehajtását. Tervszerűen, alaposan felkészültek, ennek a felkészülésnek a keretében lett meghatározva, hogy hány ember vegyen részt, és nem egy helyen volt házkutatás, hat helyen volt házkutatás, a hat helyre osztódott szét különféle mértékben ez a létszám. Azonkívül ki kellett egészíteni még a létszámot az eljárás keretein belül, hiszen egy flash mob keretén belül különféle szimpatizánsok érkeztek a ház elé, akik veszélyeztették a helyben lévő rendőri vezetők értékítélete szerint az eredményes házkutatás lefolytatását. Kik voltak jelen? Jelen volt mindenféleképpen könyvelő - jó, hogy ott volt -, jelen volt egy gazdasági szakember, minden házkutatásnál jelen volt kettő informatikus, és természetesen az az egyenruhás rendőr, aki biztosította, hogy mindezt végre lehessen hajtani.
Tehát összességében azt gondolom, nem megszállás volt, tervezett munka volt, a tervezett munka eredményeképpen jól, határozottan és eredményesen jártak el a kollégáink. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me