DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Megerősíthetem, hogy a kormány a következő években nemcsak kiteljesíti a katonai életpályamodellt, hanem számottevő illetményemeléssel meg is erősíti azt. A kormány ugyanis a közelmúltban arról döntött, hogy 2015. július 1-jétől kezdődően és 2019-cel bezárólag összesen 50 százalékkal emeli meg átlagosan a magyar katonák illetményét.
(15.40)
Ez azt jelenti, hogy jövő július 1-jétől 30 százalékot, majd pedig ’19. január 1-jéig évi 5-5 százalékot fogunk emelni. A katonai életpályamodell azonban nemcsak az illetményekről szól. A célunk az, hogy megbecsüljük a hazánkat fegyverrel szolgálókat, erősítsük a honvédség megtartó képességét, és kiszámítható előmeneteli rendszert kínáljunk honvédeink számára.
Mit is jelent mindez? Az illetményemelésen túl az életpályamodellben egyrészt kiszámítható és teljesítményalapú előmeneteli rendszert biztosítunk a katonáknak. Ennek keretében azokról is gondoskodunk majd, akik önhibájukon kívül a honvédség sajátos előmeneteli rendszeréből következően válnak ki a rendszerből, hiszen számukra garantálni fogjuk, hogy ha akarnak, akkor a közszolgálat más területén dolgozhassanak tovább, vagyis senkinek nem engedjük el a kezét, és senkit nem hagyunk az út szélén.
Másrészt egy új, pénzbeli támogatáson alapuló lakhatástámogatási rendszert vezetünk be a közeljövőben, ezen túlmenően pedig 2016-tól tervezi azt a kormány, hogy egy szélesebb körű közszolgálati lakáshitelprogramot, valamint egy új, speciális közszolgálati biztosítási rendszert vezet be. Köszönöm szépen még egyszer a kérdését.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me