LÁSZLÓ TAMÁS

Full text search

LÁSZLÓ TAMÁS
LÁSZLÓ TAMÁS (Fidesz): Szívesen, szívesen beszélek önöknek Újpalotáról, ott a helyzet a következő, a 2006-os választással érdemes összehasonlítani: 2006-ban kétharmaddal nyert az MSZP, 2014-ben fele-felére hoztuk ki a helyzetet, megnyertük az országgyűlési választást (Dr. Schiffer András: És mi volt 2010-ben?), és tíz fővel képviseltetjük magunkat a kerületi önkormányzatban. Azt gondolom, minden esélyünk megvan rá, hogy a kerület irányítását a kezünkben tartsuk. (Dr. Schiffer András: Hát ez az! Kibújt a szög a zsákból!) Az a négy év, amit csináltunk, az a négy év, ami ott történt a kerületben, bizony nagyon sok ember számára biztató, és arra szavaztak, hogy ezt folytassuk. (Dr. Schiffer András: És ki a polgármester?) A polgármester Hajdu László, akinek viszonylag kevés jogosítványa van és lesz. (Felzúdulás az ellenzéki padsorokban. - Dr. Schiffer András: És lesz? - Dr. Bárándy Gergely: Ezzel sok mindent elmondtál!) Igen, köszönöm.
Egy picikét hadd mondjak még néhány gondolatot önöknek Ózd kérdéséről! Ózdon, ahogy én látom a választási eredményeket, a képviselőtestületben van nyolc fideszes, öt jobbikos és egy MSZP-DK-s. Nem tudom, hogyan fogják tudni a várost irányítani bármekkora nagy polgármester-választási győzelemmel.
Egy picit hadd beszéljek a vétójogról! A vétójog kérdése… (Dr. Schiffer András: Esztergom!) Nem lesz itt Esztergom, mert irányítható, működésképes települést lehet varázsolni mindegyikből, a XV. kerületből és Ózdból is.
A vétójogról hadd mondjak néhány gondolatot önöknek! Nem olvasták el figyelmesen, és nem tanulmányozták azt, hogy az önkormányzati törvényben a polgármestereknek vétójoguk van. Ez került kiterjesztésre a főpolgármester számára, és úgy gondolom, semmi olyan újdonság nincsen ebben a törvénymódosításban, ami nem a korábbi döntésekből származtatható volt. (Dr. Schiffer András: Miért nem október előtt?) Kérem szépen, mindennek megvan az ideje…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me