HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Az új rendszer számos kérdést felvet, amire most még nem lehet egyértelműen válaszolni, mivel a hétköznapi életben minden területre kihathat majd, a lakcímnyilvántartástól kezdve az utazási kedvezményeken, az állami ellátórendszerek igénybevételén át a közüzemi szolgáltatókhoz történő díjbefizetési kötelezettségek teljesítéséig akár. Pontosan meg lehet majd állapítani adott esetben, hogy egy időszakban kinek milyen jogosultságai voltak, kinek milyen kedvezmények járnak, ki milyen szolgáltatásokat vesz igénybe.
A kártya olyan szenzitív személyi információkat tartalmaz, amelyek adatvédelmi szempontok alapján aggályosak.
Az újabb kártyakibocsátás igazán csak majd a kibocsátó számára lesz jó, mind a kártyát kérelmezőnek és a kibocsátónak is csak pluszterhet, fölösleges terhet jelent majd. (Sic!) Gazdaságilag hasznosnak sem lehet majd mondani, sem az egyénnek, sem az állam számára. Ez csak a kártyakibocsátó cégnek hoz majd gazdasági hasznot, mint ahogy elmondtam.
Az államigazgatásnál nem jelentkezik majd megtakarítás, sőt erőforrást von el, mivel ezeket a kártyákat központilag kezelni és felügyelni kell majd.
(Az elnöki széket dr. Hiller István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Az ügyintézés nem attól lesz gyorsabb, hogy új kártyát bocsátunk ki, hanem attól, hogy modern számítástechnikai rendszereket hozunk létre, amikkel önök az elmúlt időszakban, mint látjuk, hadilábon állnak.
Az állami túlhatalmat erősíti és az egyén életének minden mozzanatát rögzíti majd. Azt gondolom, hogy ez így nem lesz jó. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)
(11.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me