DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen. Államtitkár úr, folytatva ott, ahol abbahagytuk, illetve abbahagytam, csak azt kérem, hogy akár zárszavában vagy egyből válaszoljon olyan kérdésekre, eldöntendő kérdésekre, amiket a kormánynak mindenképpen tisztáznia kell, méghozzá hogy a teljesen állami vagy a jelenlegi hibrid-vegyesvágott rendszert kívánja-e fenntartani.
Úgy gondolom, hogy valahol le kellene tennie a voksot az államnak, hogy milyen irányba indul el. Ha önök a kormány részéről nem tudnak elindulni, bízzák nyugodtan ide, a Jobbik tudja, hogy mi a megoldás ebben. Mi tudjuk, hogy milyen irányba induljunk el, önök szerint, e szerint a hibrid megoldás szerint igencsak tanácstalanok.
Másrészről korábban húzták az időt a végrehajtókkal kapcsolatosan, most viszont villámgyorsan sikerült idekerekíteni egy törvényjavaslatot erre vonatkozóan. Azért lett-e ilyen sürgős az ügynek a hirtelen tárgyalása, mert a gyors menet valami gyors pecsétet, gyors alkut takar, és netántán az alku tárgya az, hogy maga a biztos mint ilyen intézmény felállhat-e, illetve hogy a pénz kettédobása, a fenntartási költségek, illetve az egyéb költségek, bevételek kettédobása motiválta-e az államot, illetve a kamarával kötöttek-e bármilyen alkut.
Másrészről úgy tűnik, hogy ezzel beismerték, hogy korábban a rendszer hibás volt, és nagyon úgy tűnik, hogy nem lehet tudni az önök álláspontját, hogy tud-e az Orbán-kormány hibát hibával javítani, tehát az elhibázott végrehajtói rendszert egy újabb hibával talán tovább taszítani a mélységbe.
Másrészről pedig a biztos - és erre is várom a válaszát - rendszeres résztvevője lesz-e azoknak, a gengszterpartiként elhíresült, milliomos wellness-hétvégéknek, amiket az ország előkelő szállodáiban tartanak akár a végrehajtók vagy akár más meghívott vendégeik? Vajon a biztos csak azért jön, hogy habzsidőzsizzen ezekben a szállodákban és jót trécselgessen, vagy valóban fog-e felügyeleti feladatot ellátni? Illetve a fő kérdés, hogy el akarja-e egyáltalán számoltatni a végrehajtókat a kormány, vagy csak valami gyors alku keretében akar valamilyen látszatintézkedést hozni.
Úgy gondolom, hogy ezeket a kérdéseket államtitkár úr mindenképpen válaszolja meg zárszavában, és akkor végre hitelesen tudnak beszélni majd a végrehajtók kérdéséről, mert úgy gondolom, hogy a jelenlegi, hibát hibával javítani szándékozó javaslatuk egyáltalán nem hiteles és nem alkalmas a rendszer ilyen szintű megoldására és kitisztítására. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me