Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ebben a nagyon fontos és kiemelt tárgykörben egészen elképesztőnek tartom, hogy a vezérszónoki körben sem a KDNP, sem az LMP nem kívánja fontos gondolatait megosztani a közvéleménnyel. Ez a parlament arculcsapása. Nemcsak azért, mert ilyen rövid idő alatt próbálják átszuszakolni ezt az előterjesztést, ezt a salátát, hanem azért is, mert egész frakciók veszik maguknak a bátorságot, hogy a legkisebb mértékben se szóljanak hozzá és ne osszák meg véleményüket a közvéleménnyel.
Nagyon fontos az, nagyon-nagyon fontos kitétel, hogy szóba került a devizahitelezéssel kapcsolatban kialakult válság, és az, hogy számos magyar ember bizony nem feltétlen és nemcsak kizárólag a vétkes pénzintézetek és bankok visszaélései folytán veszítette el otthonát, lakását, ingatlanát, hanem nagyon sok esetben akár a párhuzamos végrehajtások vagy a párhuzamos tartozásokból kialakult végrehajtási szituációk vezettek el odáig, hogy egy család élete ellehetetlenült. Adott esetben az ingatlan, az egyetlen ingatlan veszett el, aztán megjelent a gyámügy, szétszakították a családot, tehát elképesztő társadalmi folyamatok indultak be. Most egy biztos kinevezésével valamilyen lépést tervez a kormány.
Adódik tehát a kérdés, hogy hogyan kívánják adott esetben visszamenőlegesen felülvizsgálni kimondottan a devizahitelezés folyamatával kapcsolatos visszaélések tömegét, már ami a végrehajtási rendszert illeti. És ha a panaszkezelés felügyelete részben vagy egészében a biztos kezébe kerül, vagy hozzá fog tartozni, milyen módon fogja ez érinteni az úgynevezett devizahitelezéssel kapcsolatos probléma-cunamit? Hiszen itt láthatjuk, hogy alsó hangon több tízezer olyan esetről beszélünk, amely beavatkozásért, rendezésért kiált. Örülök, hogy egy olyan államtitkár van a teremben, aki általában azért részt szokott venni a vita folyamatában is.
Én várom és egyben elvárom reakcióját a tekintetben, hogy a hitelkárosult családok számíthatnak-e bármilyen igazságtételre az említett folyamatok kapcsán. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me