V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A kormány 2011-ben megalkotta a húsz évre szóló európai uniós és hazai forrásból megvalósuló PM10-csökkentési ágazatközi intézkedési programot. A mintegy 700 milliárd forint összköltségű program végrehajtása több tárca illetékességi körébe tartozik. A Földművelésügyi Minisztérium ennek érdekében tárcaközi bizottságot működtet, amelyben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is részt vesz. Az összkormányzati intézkedési program végrehajtásánál csak tárcánk elsőhelyi felelősségi körébe tartozó feladatainak ellátására szolgál a fejezeti előirányzatban szereplő, ön által is említett 54 millió forint.
Ha megengedi, az intézkedési programból finanszírozott, már jelenleg is futó projektek közül néhányat megemlítek: határon átnyúló levegőszennyezés modellezése például annak meghatározására, hogy milyen mértékű a környező országok hozzájárulása a hazai szennyezettségi szinthez. A buszcsereprogram vagy éppen a jármű-korszerűsítési feladatok végrehajtása szintén idetartozik; mezőgazdasági és bányászati tevékenységek porterhelés-csökken-tése; szemléletformálás, lakossági kerti tüzelési, fűtési, valamint közlekedési szokásaink megváltoztatására folytatott kampány. Az NFM gondozásában megjelent az „Otthon melege” program, amely fűtés-korszerű-sítési, nyílászárócsere- és háztartási-gép-csere-programot foglal magában.
Tehát mindezekre figyelemmel határozottan kijelenthetem, hogy reményeink szerint minden fennmaradó kételyt is eloszlathatok a tekintetben, hogy az egészséges, tiszta levegő biztosítása és a PM10-szennyezettség csökkentése a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) elkötelezett szándéka.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me