ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Először talán, ha megengedi képviselőtársam, arra a véleményére szeretnék reagálni, ami azt a benyomást keltette, mintha ön egyetértene egy olyan megoldással, hogy azokon a kistelepüléseken, ahol nincs elég munkahely, ott vegyük fel az embereket az önkormányzati hivatalba dolgozni. Mereven visszautasítom ezt a feltételezést meg ezt a javaslatot is. Ez nem vezet sehova, ez nem munkahelyteremtés. A közmunkaprogramok, a beruházási zónák létrehozása, ezek mind értelmes dolgok, az állami alkalmazottak számának növelése, akár önkormányzati alkalmazottak számának a növelése szociálpolitikai megfontolásokból ezt az országot egyszer már tönkretette, és azt javaslom, hogy erre az útra még egyszer ne lépjünk.
Ami a fizetést és a jogkörbővítést illeti, ezt én különválasztanám. A fizetésekben a főpolgármester esetében semmilyen változás nem történt (Dr. Schiffer András: A jogkörben.), az pontosan úgy lesz, ahogy a szabályok már a választások előtt ezt meghatározták. A jogkörbővítésről pedig annyit tudok mondani önnek, hogy annak minden elemét korábban bejelentettük, a választás előtt ez teljesen ismert volt. (Dr. Schiffer András: De nem terjesztették be!)
Ami pedig azt a szívemnek egyébként szomorú vagy fájdalmas vágyát illeti (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét. - Dr. Bárándy Gergely: Elnök úr, az időre nem figyel!), hogy mi valamifajta liberális politikát akarnánk folytatni a kistelepülések életében, azt szeretném mondani (Dr. Bárándy Gergely: Jaj, de részrehajló az ülésvezetés!), hogy olyan falukban nőttem föl, ahol a létszám sosem haladta meg a kétezret (Az elnök ismét csenget.), úgyhogy nyugodjon meg, pontosan tudom, hogy miről beszélek. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me