SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Elmondom, hogy miért nem tudom elfogadni. Először is az interpellációs kérdésben a tulajdonjog gyakorlásáról szót nem ejtettem, elejétől kezdve vagyonkezelésről beszélünk, hogy mi van a nemzeti parkok vagyonkezelésében, tehát ez a része mellébeszélés.
Az, hogy maguk adnak bérbe a nemzeti parkok is, és mind a két esetben, az NFA esetében és a nemzeti park esetében preferált az állattartás, ugye, azt azért nem kell elmondanom államtitkár úrnak, hogy valószínűleg az NFA-földprogramban preferált állattartás- és sertéságazat-erősítés nem annyira jó védett gyepek esetében, mint mondjuk, a juhtartás. És nem mindegy az, hogy mire adják a pontot, tehát az, hogy összességében milyen jellegű struktúrában kapnak pontokat a pályázók, ez ugye, alapvetően fontos lehetőség.
Az pedig, hogy ön úgy ítéli meg, hogy bővült a hatásköre a környezetvédelmi államtitkárságának, akkor azt kell megkérdeznem, hogy milyen hatáskörről beszélünk, mert ha összehasonlítjuk a 2010 előtti költségvetési büdzsét, amit a környezetvédelmi ágazat kapott, a mostanival, akkor azt kell látnunk, hogy feleannyi pénzből kell gazdálkodniuk a nemzeti parkoknak és az intézményrendszernek. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me