BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Sallai Róbert képviselő úrnak elmondanám, úgy látom, hogy pontosan ugyanott folytatja az LMP, ahol négy évvel ezelőtt elkezdte itt a munkáját. Akkor a kistelepülési polgármestereket kiskirályoknak sikerült nevezniük, most meg azt mondta Sallai úr, hogy felelőtlenül gazdálkodtak és elszórták a pénzt, s nemcsak a kistelepülések, hanem a nagyok is. Már ne haragudjon meg, képviselő úr, de a városokban és a falvakban abból a pénzből, amit hitelként fölvettek az önkormányzatok, két fontos dolgot láttak el. Volt, ahol arra költötték a pénz egy részét, hogy azokat az iskolákat és egyéb intézményeket, amelyektől a balliberális kormány elvette a finanszírozást, fenntartsák. Ez azért volt fontos, mert nem lett volna jó még több iskolát bezáratni annál, mint amennyit a Hiller egyébként is bezáratott. Másutt pedig fejlesztéseket hajtottak végre, és azokon a járdákon, utakon járnak ma a lakosok, meg azokba az intézményekbe járnak a gyerekek, amiket ebből a pénzből újítottak fel. Én azt tudom önnek mondani, hogy ha ez önöknek fáj, akkor ez már nagy baj. Azt, hogy volt néhány olyan önkormányzat a sok százból, amelyik esetlegesen felelőtlenül gazdálkodott, senki sem vitatta. De azt kérem, hogy ne általánosítsanak.
Mint ahogy a közmunkával kapcsolatban is azt szeretném kérni, hogy fejezzék már be az általánosítást. A Start-munkaprogram keretében - csak a saját falum példáját tudom elmondani - a kilencven munkanélküliből húsz helyezkedett el a közszférában ebben az évben. Jelenleg öt hónapja nincs munkanélküli az én falumban. Miért baj az önöknek, ha valaki dolgozik? És miért baj az, ha paradicsomot, paprikát termel, vagy éppen homoktövist kapál?
Szerintem ez egy jó dolog, és mégiscsak valamivel több a 22 ezer forintnál az 50 ezer forint. Nem sok, nem elegendő, de valamivel több. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me