DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! Muszáj vagyok szót kérni, mert olyan kijelentést tett, aminek gyakorlatilag semmilyen valóságtartalma nincs. Vélhetően a félelmeit fogalmazza meg, amikor azt jelenti ki, hogy a Magyarországon elfogadott földtörvényt az Európai Unió érvényteleníti és visszaküldi. Erről szó nincs!
Mi a valós helyzet? Arról szól, hogy vizsgálat folyik, de nemcsak a magyar földtörvényt, hanem párhuzamosan az Európai Unió minden országának földtörvényét górcső alá veszi az Európai Bizottság, és kérdésről kérdésre haladnak. Tehát szó nincs arról, hogy csak Magyarország van ebben a körben, hanem gyakorlatilag minden ország földtörvényét vizsgálja az Európai Unió, és úgy kívánnak megállapításokat tenni. Amilyen kérdéseket feltettek a magyar kormány számára, a tárca ezt mind megválaszolta, és egyáltalán nem afelé megy a vizsgálat, hogy a magyar földtörvényben bármilyen kivetnivalót vagy kifogásolnivalót találnának, hanem pontosan tudjuk védeni és bizonyítani, hogy melyik soron melyik kérdést melyik ország földtörvényéből vette át Magyarország. Tehát az európaiságához, ahhoz a megfeleléshez teljes mértékig igazodik, amit elvártak tőlünk, és amivel kapcsolatban Magyarország megtalálta azokat a módokat, hogy meg tudjuk védeni az utolsó centi földünket.
Nem mondhatja a képviselő úr, hogy nem tett meg mindent a kormány, hiszen a zsebszerződéses törvény, amit elfogadtunk karácsony előtt, olyan szigorú intézkedéseket hordoz magában, ami párját ritkítja az Európai Unióban. Valóban azt sokan kritizálják, hiszen nagyban csökkenti azt a lehetőséget, ami, úgy gondolják mások, az Európai Unió polgára számára kijár. Magyarország deklarálta, hogy meg kívánja védeni a földterületét, nem eladó senki számára a termőföld, hanem magyar kézbe, magyar tulajdonba kívánja tenni. Megteszünk mindent ezért, és szerintem a törvény már pontosan bizonyítja is és kifejti azt a hatást, hogy egyáltalán nem születnek azóta semmilyen ilyen bejegyzések, és képviselőtársam is a nyugati határ mentén élve azt láthatja, hogy nagyban tisztulnak ezek a portfóliók. Egyáltalán nem a továbbmenés, hanem ennek a kitisztulása és az egész rendszer kitisztulása látható és folyamatban van, nem pedig ennek az elharapózása. Az ügyészség nagyon sok esetben vizsgál, és olyan eredményekre jut, amellyel Magyarország az Európai Unió felé meg tud felelni és meg tudja védeni a maga igazát.
Azt hiszem, hogy mindaz, amit ön megfogalmazott, méltatlan ahhoz a munkához, ami ebben az Országgyűlésben földtörvény kapcsán és a földvédelem történetében zajlik. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me