GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, alelnök úr. Demeter Zoltán szavaira térnék vissza röviden. Ő úgy fogalmazott, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, tette ezt, mintha mi mondtuk volna. Ilyen nem hangzott el a szánkból, majd a jegyzőkönyvet érdemes megnézni, csak azért, mert ő nem szokott hazudni, mint ahogy elmondta.
Én nem vádolnám meg Kontrát államtitkár urat az ön helyében, Demeter képviselőtársam. Kontrát államtitkár úr viszont azt mondta, amikor én tényeket sorakoztattam, hogy ez hazugságzuhatag. Márpedig ön meg azt mondta, hogy aki ezt mondja, az úgy is él. De én nem vádolnám meg az ön helyében.
Viszont van, amit még ön mondott, két dologgal kapcsolatosan röviden: nem volt különbség a közmunkabér és a segély között - mondta ön. Akkor szeretném, ha világosan látná és tudná: a közmunkabér minimuma, ami zsebbe került, 60 200 forint volt, a segély minimuma meg 28 500 forint volt. Hát ha ezek között nincs különbség, akkor - legyek jóindulatú - ön téved. Nem mondom azt, hogy hazudik, tudatosan félre akar vezetni. Téved! De hát ha ön téved, ha tudatosan félre akar vezetni másokat, akkor ne folytassam azt, amit ön mondott; aki azt mondja, az úgy is él, vagy hogy is mondja: úgy is él, aki ekképpen cselekszik.
Szóval, lopnak, csalnak, hazudnak - ezzel kezdte, ezzel fejezem be én is a történetet. Ön mondja, én meg csak példákat mondok. Trafikkoncesszió, Miskolc: 80 trafikkoncesszió, 20-at két fideszes képviselő és a családja visz el, két fideszes képviselő és a családja, az egész városban. Ön mondja, lopnak, csalnak, hazudnak. Én kérdezek. Tényleg? Hát a tények valójában alátámasztják talán ezt is.
Vagy földhaszonbérleti szerződések; vagy mezőgazdasági áfacsalás; vagy az egész kormányt a korrupció lengi körül. Képviselő úr (Az elnök csenget.), én nem szólalnék meg az ön helyében, nem, mert elfogy a levegő. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me