HEGMANNÉ NEMES SÁRA

Full text search

HEGMANNÉ NEMES SÁRA
HEGMANNÉ NEMES SÁRA nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én nem az előttem szólóhoz kívánok hozzászólni, hanem ahhoz az MSZP-s képviselőhöz, aki menet közben elment. Nem tisztem ugyan megvédeni Hende miniszter urat, de ez a kormány olyan, hogy itt a miniszterek is dolgoznak, és bizony-bizony, azt gondolom, észrevették, hogy a kormány viszont kínosan ügyelt arra, hogy minden tárca részéről mindig legyen képviselő a jelenlegi költségvetés tárgyalása során, éppen azért, hogy mindenkinek a véleményét meghallgassuk. Én úgy gondolom, ha miniszter úr nem tud részt venni, akkor államtitkárai legalább olyan jól tudják képviselni a tárcát.
Két rövid pontosításom lenne az MSZP-s képviselő úrhoz, aki a vagyonfejezethez szólt hozzá, illetve a költségvetéshez. Az egyik az 1000 milliárd kérdése. Az 1000 milliárdot keresi a költségvetésben. Nos, hát ez a különbség közöttünk, ugyanis ez az 1000 milliárd nem a költségvetésben van, hiszen a bankok elszámoltatása során ezt az 1000 milliárdot a bankok a devizahiteleseknek fogják visszafizetni. Tehát mi nem az adófizetőktől vesszük el az 1000 milliárdot, hanem az adófizetők fogják visszakapni a bankok által. Ezt csak mindenképpen a jegyzőkönyv kedvéért szerettem volna elmondani.
A másik pedig: a vagyonfejezet 165 milliárdja. Az a 165 milliárd, amely egyéb vagyoni bevételek soron szerepel az ingó-, ingatlanértékesítésből, vagyoni értékű jogokból származó bevétel lehet, de csak és kizárólag a nemzeti vagyontörvény szabálya szerint történhet meg.
Képviselő úr a repülőtér eladását vizionálja. Sajnálattal be kell jelentenem, hogy azt már a szociálliberális kormányok eltapsolták, ugyanis 465 milliárdért a Budapest Airportot 70 évre odaadták befektetőknek, minimális esélyt teremtve a kormánynak arra, hogy visszaszerezze. Ez a költségvetés csak és kifejezetten olyan vagyonelemek értékesítéséről szól, amelyet a nemzeti vagyontörvény megenged. Tehát ebben a költségvetésben nem lesz repülőtér-eladás, nem lesz sukorói telekeladás, nem lesz moszkvai ingatlaneladás. Csak olyan ingatlanok értékesítése történhet meg vagy olyan vagyonelemek hasznosítása, amely a parlament kétharmados felhatalmazásával bír. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me