SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ha már így adta a sors, akkor rögtön arra is szeretnék reagálni, amit Banai államtitkár úr elmondott, hiszen az általa elmondottak számomra csak arról adnak tanúbizonyságot, hogy nem tudja az állam finanszírozni a működését, és az uniós forrásokat is elveszik a nemzeti fejlesztésektől, és inkább ezzel próbálják pótolni és betömködni a hiányokat, pedig erre a jogszerű működéséhez szüksége lenne a magyar közigazgatásnak és törvényhozásnak. Azért szomorú folyamat, amiről beszél, mert azért nem valósul meg érdemi fejlesztés, azért nem valósul meg érdemi munkahelyteremtés az országban, mert az uniós forrásokat önök nem arra használják fel, amilyen célt azoknak szolgálniuk kellene, a regionális fejlesztési források nem a régiókat emelik fel, hanem önök elműködik ugyanúgy, mint azt teszik sok más kormányzati forrással.
Ugyanígy számomra mindig meglepő, amikor az önkormányzati konszolidációt ilyen jelentős sikerként emlegetik. Képviselőtársam részéről itt elhangzott, hogy 20 éves településvezetői tapasztalattal; pont azoknak az embereknek, akik 20 éveken keresztül vezettek településeket, a bűneit fedik el ezzel az adósságkonszolidációs tevékenységgel, és pont ez volt az a folyamat, amikor mindenféle következmény nélkül azt erősítették a magyar társadalomban, hogy felelősség nélkül lehetett megtenni mindent az elmúlt időszakban, és ebben egy általános felmentést adtak mindenkinek ezzel, miközben azok a települések, amelyek megpróbáltak korrekten gazdálkodni, és megpróbálták a lehetőségeiket betartva, figyelembe véve gazdálkodni, háttérbe szorultak az arcátlanul költekező, felelőtlenül gazdálkodó településekkel szemben. Tehát ezt sikerpropagandaként csak némi felületességgel lehet szerintem megítélni.
Egy mondattal szerettem volna még reagálni Boldog István képviselő úr felvetésére a kistelepülési polgármesterek illetményét illetően. Teljes mértékben élvezi a támogatásunkat ez a törekvés, amit elmondott, egyetértek azzal, hogy arcátlan az, amit egy-egy fővárosi kerületben látunk; pesti kerületben már láttuk is azt, hogy félmilliós képviselői fizetések vannak, ahol az Együtt a Fidesszel nagykoalíciót kötve állapított meg fizetéseket. (Közbeszólások a Fidesz soraiban: LMP-s! Volt LMP-s képviselő! Karácsony Gergely! - Közbeszólások a kormánypártok soraiban.) Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me