DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A vitában többször elhangzott a Kúria jogegységi határozatával kapcsolatos álláspont, és én nem is értem, hogy mi hirtelen itt a kormány részéről ez a nagy fetisizmus a jogegységi határozatok körében; ő úgy gondolja, hogy köti őket a jogegységi határozat. Érthetetlen egyébként, hogy miért gondolja úgy, és legalább jó lenne elmondani, hogy ők miben érzik úgy, hogy köti őket a jogegységi határozat.
Én sokkal inkább azt látom, hogy egy magára valamit is adó jogászember ilyet nem mondhatna, hiszen aki ismeri a jogegységi határozatok célját, tudja, hogy az pontosan nem az, hogy a törvényalkotást kösse bármilyen módon, hanem hogy az ítélkező bíróságok számára a jog továbbfejlesztése, az egységes ítélkezési gyakorlat kialakítása érdekében hozzon egy egységes álláspontot. Álláspontom szerint semmi más nem történik itt, mint hogy önök most a Kúriára kenik a dolgot, úgy, ahogy előtte a bíróságokra kenték, az Alkotmánybíróságra kenték; egyszerűen nem vállalják be, nem vállalják fel a felelősséget, hogy ez az önök dolga, hogy itt tart ez a helyzet.
A másik pedig az, hogy ne tegyenek úgy, hogy valami is köti az önök kezét. Bármilyen lehetőség, bármilyen megoldási mód, ami hasznos a devizahitelezés szempontjából, az önök kezében megvolt. Másrészről a meglátásom az, hogy felelőtlen volt a kommunikációjuk mindvégig ebben az ügyben, meggondolatlanul kezdtek el mindent ígérgetni a választóknak, és talán Kósa Lajos távolmaradása is és dubaji nyaralása annak köszönhető, hogy talán ne kavarjon nagyobb gondot önöknek itt valamilyen nyilatkozatával, a kommunikációs kamikázéjával, és nehogy véletlenül hiba csússzon a gépezetbe.
Úgy gondolom, a Fidesz-kormány egyetlenegy dolgot tudott ebben megtenni: amit megígértek, hogy nem hagynak senkit az út szélén; lehagyták a mondat másik felét, ismerjük: majd egyenként rugdosnak mindenkit helyette az árokba. Ezzel a jogszabállyal, ezzel a törvényjavaslattal semmi más nem történik, mint hogy lendül a láb, és most rugdossa bele az útszélen álló embereket az árokba. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me