NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN,

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN,
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Nem mehetünk el szó nélkül amellett, amit itt kisebbségi bizottsági véleményként hallottunk. Persze azt gondolom, ez inkább egy pártvélemény volt.
Néhány megjegyzést, ha megenged, képviselő úr. Az egyik: a Magyar Nemzeti Bank nem kereskedelmi bank, nem hitelez senkinek ilyen típusú hitelt, amiről ön beszélt, tehát nyeresége sem lehet rajta.
A második szerény megjegyzésem az, hogy ön pontosan tisztában van azzal - hiszen itt volt nyáron, amikor a bíróság jogegységi határozata alapján még törvényt is kellett alkotnunk -, hogy világosan kimondta a bíróság, hogy az árfolyamkockázatot a hitelfelvevők viselik. Egyébként az egyoldalú és tisztességtelen kamatról és árfolyamrésről meg döntést hozott, és ezen alapul a mai két jogszabályunk.
A harmadik: politikusként nagyon - hogy mondjam - mosolyogva figyeltem azt, ahogy dörgölődik az MSZP a Jobbikhoz. Tehát most már itt gyakorlatilag egy közös koalíció fog összejönni, csak azért, hogy minden egyes fideszes döntést vagy minden egyes fideszes javaslatot lehessen fúrni. Hajrá, csak így tovább, tehát ebben én támogatom önöket, mert legalább így világossá válik mindenki előtt, hogy milyen politikát is folytat a hazai baloldal, illetve kiknek az érdekeit szolgálja. (Moraj az MSZP soraiban. - Korózs Lajos: A Fidesszel foglalkozzál, ne velünk! - Az elnök csenget.)
A negyedik pedig: a múltba való mutogatásról. Nem tudom, ki beszélt itt ’98-ig visszamenőleg (Korózs Lajos: Majd rájön mindenki, hogy mekkora gazemberek vagytok, és börtönbe kerültök!) mindenféle…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me