TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, nem a számok nyelvén szeretnék most megszólalni, hanem érzelmi alapon hatni a Fideszre, mert a devizahitelesek most már ott vannak, hogy a televíziót se merik nézni egy-egy ilyen adás kapcsán, mert félnek, hogy újra és újra el fogják húzni rétesszerűen ezt az egész dolgot, mégpedig azért, mert négy év alatt nem tudták megoldani a devizahitelesek problémáját, holott tudják önök nagyon jól, hogy milyen problémával bírnak azok, akik ilyen devizahitelt vettek fel.
Elsősorban, azt gondolom, a családokkal mondták fel önök a párbeszédet, mégpedig azért, mert családok mentek szét az elmúlt négy-öt évben, és azt lehet mondani, hogy a válások azért, mert nem tudták kezelni ezt a pénzügyi problémát, az önök felelőssége elsősorban. Ezen kívül azt gondolom, a társadalomban sokkal nagyobb problémát is vet hosszú távra, mert nemcsak a családokban, hanem egy társadalmon belül is kohézióbontást fognak előidézni ezzel az egész devizahitel-problémának a nem megoldásával. Önök mindent megpróbáltak megoldani, amit akartak, egy-két héten belül, mert voltak olyan törvények, amelyeket akár egy héten belül is át tudtak vinni. A kérdés az és a devizahitelesek kérdése mindig az, ha találkozunk velük, hogy miért nem akarják, miért nem tudják megoldani ezt a kérdést, miért kellett ahhoz még négy évnek eltelnie, és még most sem biztos, hogy megoldódik ez a kérdés.
Tehát azt gondolom, hogy ha a családokat újra és újra olyan helyzetbe akarják hozni, hogy akár válások legyenek, akár pedig öngyilkosságokat kövessenek el, akkor jó irányba mennek. Ezért tehát én azt kérem önöktől, hogy azt a problémát, amire négy éven keresztül nem tudtak megoldást találni, most már oldják meg, mert fontos a családok számára, és azt gondolom, azt a társadalmi párbeszédet, amit felmondtak akár a devizahitelesekkel, akár a szegényekkel, akár a kiszolgáltatottakkal, próbálják meg újra elkezdeni annak érdekében, hogy valami történjen ebben a dologban.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me