TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ellenzéki képviselőtársaim, nem értem, hogy miért vannak meglepődve ezen a mostani helyzeten. Nem értem, hogy miért hitték el egy pillanatig is azt, amit Varga minisztertől kezdve a Fidesz prominenseiig mindenki ígérgetett átváltás ügyében.
Csak szeretném emlékeztetni önöket, hogy a devizahitelesek ügye, amely szinte esszenciaként jelent meg, mondjuk, az ócsai katasztrofális és szégyenteljes akcióban, úgy kezdődött, hogy végtörlesztés, ami nyilván azoknak volt jó, akiknek van pénzük, akinek meg nincs, azoknak nem.
De egy mozzanatra azért szeretném emlékeztetni önöket, hogy mennyire szavahihető a kormány és annak többsége. Amikor a törvények tárgyalásánál elég világosan kérdeztem az akkori, ha jól emlékszem, előterjesztőt, akit Rogán Antalnak hívnak, hogy meglesz-e a lehetősége a szabad elvonulás jogának a törvényben, magyarul annak, hogy akinek már elvették a lakását és érvényesítették a jelzálogjogát, legalább hitele ne maradjon már fenn, akkor erre a válasza egyértelmű igen volt. Ott van benne a parlamenti jegyzőkönyvekben, vissza lehet keresni. No mármost, akkor van szabad elvonulás vagy nincs? Ezért nem értem én, hogy mitől van meghökkenve most ellenzéki képviselőtársaim többsége, hogy de nem az történt, amit a kormány mondott. Hát persze hogy nem az történt! Az önkormányzati választásokig ez fontos volt, aztán most már meg nem annyira fontos.
Én messze pártolom azokat a képviselőtársaimat, akik erre világosan felhívják a figyelmet, de azt is szeretném leszögezni, hogy a meglepődésnek nem sok oka van. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me