FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Természetesen nem tudom elfogadni. Tisztelt Államtitkár Úr! Négy percen keresztül ismertette a hatályos jogszabályokat, azokat a jogszabályokat, amelyekkel kapcsolatban elmondta, hogy nem elégségesek, és ezek sajnálatos módon olyan kiskapukat tartalmaznak, amik lehetővé teszik, hogy a felsőoktatásban vagy a szakképzésben részt vevő hallgatókat kihasználják az egyes munkaadók, vagy éppen ne a szakmai tudásuknak megfelelő képzésben vegyenek részt azon a néhány héten keresztül, amikor is letöltik a gyakornoki programjukat.
Én direkt már az interpellációm első részében is számtalan lehetőséget felsoroltam, hogy milyen lépésekre lett volna szükség az elmúlt években, amik elősegítették volna ezeknek a kiskapuknak a bezárását, azt, hogy tényleg azokat a gyakornoki helyeket, ahol méltatlanul bánnak a diákokkal, ki lehessen zárni ebből a programból, vagy éppen a fiataloknak legyen lehetőségük értékelni a gyakornoki helyeket, miután elvégezték a gyakorlati idejüket. Számos ilyen lehetőség lenne, önök ezeket nem lépték meg, pedig szükséges lenne, hogy ezen fiatalok érezzék a törődést ilyen módon is.
Én kérem, hogy minél előbb tegyenek lépéseket, addig pedig ezt a választ nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me