A fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat…

Full text search

A fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő határozathozatala
Most soron következik a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő határozathozatala. Az előterjesztés T/1997. számon a parlamenti informatikai hálózaton mindenki számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/1997/4. számon, összegző jelentését pedig T/1997/5. számon terjesztette elő. Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata mellett T/1997/3. számon túlterjeszkedő módosító javaslatot is benyújtott. A határozathozatalok során a kivételes eljárás szabályai szerint fenntartáskérésre és külön szavazás kezdeményezésére nincs lehetőség.
Először az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1997/4. számú összegző módosító javaslatát.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 11 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a túlterjeszkedő módosító javaslatról határozunk. A házszabály rendelkezései szerint az összegző módosító javaslatról történt határozathozatalt követően először a túlterjeszkedő módosító javaslat szabályszerűségéről kell döntenünk, és ezt követően kell határoznunk annak elfogadásáról.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, szabályszerűnek minősíti-e a T/1997/3. számú túlterjeszkedő javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a túlterjeszkedő javaslatot 112 igen szavazattal, 38 nem ellenében, tartózkodás nélkül szabályszerűnek minősítette.
Most a túlterjeszkedő módosító javaslat elfogadásáról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1997/3. számú szabályszerű, túlterjeszkedő módosító javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a túlterjeszkedő javaslatot, amelyet iménti szavazásával szabályszerűnek fogadott el, 125 igen szavazattal, 18 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Ennek során a törvényjavaslatnak az elfogadott összegző, valamint az elfogadott túlterjeszkedő módosító javaslattal megváltozott szövegéről döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosult törvényjavaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult törvényjavaslatot 115 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me