DR. MENGYI ROLAND

Full text search

DR. MENGYI ROLAND
DR. MENGYI ROLAND (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Továbbra is kérem, hogy az ellátásbiztonság érdekében mindenki támogassa a javaslatot. Ugyanakkor a kritikákra pár mondatban szeretnék reagálni.
Elsőként Szelényi független képviselő asszony valamilyen összeesküvés-féle nemzetközi rendszereket kevert ebbe az egyszerű módosításba. Szeretném jelezni, hogy Magyarországot nem jellemzi az EU-tól való elfordulás, teljes jogú tagjai vagyunk, szövetségesek vagyunk, kulturálisan, politikailag a Nyugat része vagyunk, és ez nem a putyini Oroszország érdekeit képviselő törvényjavaslat, hanem Magyarországot, a magyar emberek, a magyar gazdaság érdekeit képviseli.
Ugyanitt folytatnám Szél Bernadett képviselő asszonynak is. Magyar érdekeket képviselünk, nem orosz érdekeket, hiszen a magyar tározók feltöltéséről, illetve a piaci szereplők számára magyar tározókban való feltöltési lehetőségeiről szól ez a törvényjavaslat, és tekintve, hogy ez így van, a gáz már itthon van, ezért ez egyértelműen Magyarország érdeke.
Ugyanígy a Gazdasági bizottság módosító indítványa sem kerüli ki az Európai Unió, illetve a magyar hatóságok üzemeltetési vagy működési engedélyezési eljárását vagy hatáskörét tekintve, hogy a módosítás pusztán az építésről szól. Ezzel mindössze a vonatkozó 2009/73. EK-irányelvnek tudunk, illetve akarunk megfelelni.
Tóth képviselő úrnak pedig szeretném jelezni, hogy kérdéseire jellemzően csak a törvény, illetve a törvényhez kapcsolódó végrehajtási szabályok elfogadása után lehetne válaszolni. De tekintve, hogy nem a termelői, szállítói vagy kereskedői szerepekről, illetve szereplőkről szól a módosítás, pusztán részben ösztönzőleg hat a piaci szereplőkre a betározásnál, tározási díj ellenében, tehát nem díjmentesen, részben pedig egy lehetséges építésről szól, így egyáltalán nem időszerűek a kérdései.
Minderre tekintettel továbbra is kérem az Országgyűlést, hogy támogassák a módosító javaslatot. Köszönöm szépen.
(17.30)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me