MENGYI ROLAND

Full text search

MENGYI ROLAND
MENGYI ROLAND (Fidesz), a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény módosító javaslata kimondja, hogy közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolókban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátásról szóló törvény szerinti engedélyköteles kereskedelmi tevékenységnek.
A javaslat illeszkedik ahhoz a kormány által kiemelt fontosságúként kezelt kérdéshez, amely a magyar fogyasztók földgázellátásának biztosításáról és biztonságáról szól. Ennek érdekében folyamatosan vizsgálnunk kell azokat a szabályozási módokat, gazdasági megoldásokat, amelyek a piaci szereplőket a kötelezően előírt mértéken túl további betárolásra ösztönözhetik. Keresni kell azokat a megoldásokat, amelyek a hazai jelentős kapacitású tározók jobb kihasználását és a hazai ellátásbiztonság növekedését is eredményezhetik.
A javaslat a közvámraktárnak minősülő tározókba való betározásnál és az ott történő értékesítésnél biztosítja, hogy a piaci szereplőknek az ügyletre vonatkozóan ne legyen szüksége kereskedelmi engedélyre. A javaslat tehát, ösztönözve a piaci szereplőket, lehetővé teszi a többlettárolást úgy, hogy annak költségvetés-bevételi hatása is lehet. Mindezt természetesen azzal, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal ellenőrzési tevékenységét, lehetőségét fenntartja.
Kérem, támogassák az indítványt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me