DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Magyarország az úgynevezett ideiglenesen munkát vállaló turisták programja alapján 2012. november 1-je óta olyan megállapodásokat köthet harmadik országokkal, amelyek keretében az adott ország 18 és 35 év közötti állampolgárai évi 100-100 fős létszámkerettel egy évet meg nem haladóan tartózkodhatnak a másik fél területén, és a megállapodásban meghatározott feltételek teljesülése esetén ideiglenesen munkát is vállalhatnak.
Tisztelt Országgyűlés! Magyarország és Tajvan között egy ilyen megállapodás létrehozása gazdasági, kulturális, turisztikai és oktatási szempontból is kedvező hatást gyakorol a magyar-tajvani kapcsolatokra, továbbá elősegíti az emberi és ifjúsági kapcsolatok további fejlesztését.
A tárgyalások eredményeként a budapesti Tajpej Kereskedelmi Iroda és a tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda vezetője 2013. szeptember 10-én aláírta Budapesten a megállapodást, amelynek kihirdetéséhez szükséges ennek a törvényjavaslatnak az elfogadása. Ezért kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me