BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! „Tudni kell azt is, hogy ez nem az Unió pénze, azzal arányos, amit befizetünk a közös kasszába, és a multinacionális vállalatok kivisznek az országból.” Nem, tisztelt képviselőtársaim, ez a mondat nem egy jobbikos országgyűlési képviselőtől, politikustól hangzott el, hanem Lázár miniszter úr nyilatkozta a vasarhely24.hu című, nevű internetes portálnak. A szombati napon jelent meg Lázár miniszter úrral ez a bizonyos interjú, ezért erős a gyanúm, hogy ez elsősorban az önkormányzati választási kampány részét képezte, és nem feltétlenül nevezhetőek őszintének ezek a gondolatok.
Amennyiben azonban mégis így van, akkor érthetetlen számomra, hogy miért nem támogatták annak idején a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak az eseti bizottság felállítására vonatkozó javaslatát, amely azt vizsgálta volna, hogy vonjunk mérleget 10 éves uniós tagságunkról, vizsgáljuk meg, hogy összességében hogyan jött ki hazánk ebből az évtizedből, figyelembe véve természetesen a közvetett hatásokat is, hogy egy valós képet kaphassunk Magyarország elmúlt 10 évéről ebben a tekintetben. Természetesen ennek a bizottságnak a források lehívásának hatékonyságát is vizsgálnia kellene, mert ha visszagondolunk a 2007-2013-as többéves pénzügyi ciklusra, akkor egyrészt azt láthatjuk, hogy komoly hiányosságokról beszélhetünk a lehívások tekintetében, másrészt pedig elsősorban presztízsberuházásokra mentek el a pénzek, nem pedig munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő célokra.
Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy többen tartják hátrányosnak hazánk uniós tagságát, mint előnyösnek a közvéleménykutatási adatok alapján, és a további mélyítést pedig egyértelműen elutasítják a magyar választópolgárok. A májusi európai parlamenti választások eredménye is jelzi azt, hogy az egyes tagállamokban egyre többen utasítják el a szakállas nők Európáját. Kérem miniszter urat, adjon választ arra, hogy folytathatunk-e mindenre kiterjedő vitát erről a kérdésről.
Köszönöm. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me