BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Megvárhatnám, míg jegybankelnök úr befejezi a külön konzultációt, és meghallgatja a kérdést, amit feltennék neki? (Dr. Matolcsy György dr. Völner Pállal beszél, majd elfoglalja helyét.) Köszönöm szépen a lehetőséget.
Tisztelt Elnök Úr! Az elmúlt hetekben egészen elképesztő, különös és gigantikus pazarlásba kezdett a Magyar Nemzeti Bank, amelynek ön a vezetője. Csak kapkodtuk a fejünket. Először nyilván úgy döntött a Magyar Nemzeti Bank vezetése, hogy fellendíti az ingatlanpiacot, az ingatlanbizniszt, és maga is nagybevásárlóként megjelenik ezen a fontos piacon. Ennek keretében rögtön vásárolt egy kastélyszállót. Amikor ebből a sokkból magunkhoz tértünk, akkor azt láttuk, hogy itt nem álltak meg, hanem rögtön vásároltak egy luxusirodaházat Budapesten, amely minden bizonnyal a legdrágább irodaház itt a fővárosban.
Különösen felháborító az utóbbi esetben az, hogy annál a megjelent árnál, amely egy honlapon nyilvánossá vált, jóval drágábban vették meg egy offshore-hátterű cégtől. Nyilván ehhez kellett egy szakértői becslés, nehogy olcsóbban meg tudják vásárolni. De ez még mind nem volt elég, a szerződést Trócsányi miniszter úr ügyvédi irodája készítette. Jobb európai országokban ilyenért a miniszter azonnal távozik, ha egy ilyen kiderül. És amikor mindez még nem volt elég, akkor kiderült, hogy önök 200 milliárd forintot elkülönítettek, és alapítványok rendelkezésére bocsátották, annak érdekében, hogy úgymond az ön gazdasági nézeteit, közgazdasági gondolkodási nézeteit taníthassák.
Szeretném jelezni, hogy a Magyar Nemzeti Bank egyenlege része az államháztartásnak, minden egyes fillér közpénz. Mégis, hogy képzelik, hogy ilyen horderejű pénzköltésbe kezdenek? Várom válaszát. (Taps az MSZP és a Jobbik mögött helyet foglaló függetlenek soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me