DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálom, hogy a javaslat inkább derültséget váltott ki önökből, mint a problémával való valós szembenézést.
Egy kis baranyai faluban hétfőnként reggeltől délig reggeliztetnek, mert a gyerekek, akik hétfőn elmennek az óvodába, hétvégén nem ettek rendesen. Az étkezést biztosító vállalkozóval is úgy állapodnak meg ilyenkor, hogy ezen a napon nagyobb mennyiséget hoz az óvodába. És mindeközben Simicska Lajos, Garancsi István, Mészáros Lőrinc milliárdokat visz ki a cégeiből osztalékként, azokat a milliárdokat, amelyeket valamilyen közbeszerzésen uniós pénzből önkormányzati vagy állami megrendelésből ők kaptak. És mindeközben, amíg ez zajlik az óvodákban az ország szegényebb tájain, addig ők ezeket a pénzeket elviszik, és fideszes képviselők emellett luxuslakásokban laknak.
Kérem, fontolják meg döntésükkor, hogy a parlament nézzen ezzel szembe, tűzze napirendre, és legyen igazságos, arányos a magyar közteherviselés minden magyar ember számára, akár a külföldiekkel összehasonlítva; ha ők nagyobb mértéket vállalnak, vállaljanak a magyar oligarchák, a magyar fideszes nagyvállalkozók is. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me