HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyon kíváncsi lettem volna a kormánypárti képviselők véleményére is, hiszen nyilvánvalóan önöknek kétharmaduk van itt a parlamentben, tehát az lesz, amit önök döntenek. Legalább megindokolhatnák a gombnyomás előtt, hogy miért fognak úgy dönteni, ahogy döntenek. Ha követik a bizottsági ülésen hozott döntésüket, akkor sajnos szomorúan kell konstatálnunk, hogy bár egy bizottsági ülésen meg lehet beszélni azt, hogy mindenki egyetért a javaslatunkkal, mindenki tudja, hogy szükség van rá, mindenki tudja, hogy enélkül az élelmiszeripart nem lehet a lábára állítani, mégis valami oknál fogva önök nem hajlandóak ezt a javaslatot támogatni. Ha nem hajlandóak a javaslatunkat támogatni, akkor legalább önök hozzák be, írják a nevükre, de valamit csináljanak ebben az ügyben, hiszen enélkül - még egyszer mondom - a magyar élelmiszeripart nem fogjuk tudni talpra állítani.
Sokakban fölmerült az a kérdés, kétely, hogy ha mindenki így tudja azt, hogy ezt a lépést meg kell hozni, akkor vajon miért nem. Csak nem valakinek, valami befolyásos embernek van abban valamilyen érdekeltsége, hogy ez a rendszer így fönnmaradjon? Nyilvánvalóan én ezeket a hangokat elhessegetem, de szeretném, ha önök megindokolnák, hogy ha nem támogatják, akkor miért nem támogatják.
Végezetül szeretnék arra reagálni, hogy a Szocialista Párt mit csinált kormányon áfaügyben. Ha valamiben nem lehet minket támadni, akkor ebben pont nem lehet, hiszen a tejet, a tejtermékeket, a sajtokat, a túrót, a gabonát, a lisztet, a keményítőt, tehát az alapvető élelmiszereket betettük egy külön áfakulcsba, egy 18 százalékos áfakulcsot hoztunk létre annak idején az alapvető élelmiszerekre, ami lényegesen alacsonyabb volt, mint a normál áfakulcs. Ma azt látjuk, hogy ez sem elég, le kell vinni 5 százalékra, mert Európában mindenhol annyi, és ezzel lehetne érdemi lépést elérni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me