VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (Független): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mire a napirend tárgyalásának végére érünk, addigra rájövünk, hogy szinte minden frakció pontosan tudja, hogy mi a helyzet. Az általános forgalmi adó tekintetében a Fidesz olyan helyzetet teremtett, hogy világcsúcstartók vagyunk e tekintetben, és az a gazdaságpolitika, amelynek ilyen eleme van, egyértelműen azok ellen az emberek ellen szól, akiknek mindennap kenyeret, tejet kell vásárolni, és az ő terheiket növelik önök az egekig. De ebben benne van az is, hogy azokat, akik viszont nem itthon vásárolnak - azon kevesek, akiknek erre lehetőségük van -, azokat támogatják önök ezzel a helyzettel. Aztán időnként felröppen az is, hogy nemcsak 27 százalék, hanem vannak olyan termékek, amelyeket önök szívesen 30 százalék fölé is fölemelnének; Matolcsy úrnak ez kedvenc mondata volt a korábbi időszakban.
Éppen ezért, ha már milyen világcsúcstartók vagyunk áfában, én javasolom és egyetértek képviselőtársam azon kezdeményezésével, hogy vegyük napirendre, mert ennek keretében lehet érdemben beszélni arról, hogy amikor önök akár a gyermekétkeztetésről beszélnek, akár pedig az egészséges étkeztetés, étkezés lehetőségéről, akkor az valójában mit is jelent az önök számára.
A jelen állapot szerint önök majdnem 30 százalékkal, 27 százalékkal terhelik meg a családok költségvetését, és kenyeret csak így lehet venni. Ezért javasolom, támogatom a napirendre vételt. Köszönöm szépen. (Taps a független képviselők körében.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me