DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselő Asszony! A kormány 2012. július 6-án fogadta el Magyarország parlagfű elleni rövid és középtávú védekezési akciótervéről szóló kormányhatározatot, amely tartalmazza a parlagfű elleni védekezés célkitűzéseit, valamint az elvégzendő feladatokat és felelősöket.
A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, a megelőzést elősegítő kommunikáció, az érintett társadalmi szervezetekkel együttműködve. A parlagfű pollenszámának drasztikus visszaszorítása érdekében tett intézkedéseket jól tükrözi a legmagasabb napi pollenkoncentráció értékének éves változása. 2010-ben a legmagasabb napi koncentráció 1684 darab pollen volt köbméterenként, az ezt követő években fokozatosan csökkent, 2013-ban már csak 617 darab volt köbméterenként. A 2010. évi legmagasabb pollenkoncentrációhoz képest a mért adatok 2011-ben 20,5 százalékkal, 2012-ben 48 százalékkal, 2013-ban pedig 63,4 százalékkal csökkentek.
Az idei évről a végleges adatok még nem állnak rendelkezésünkre, azt azonban megígérhetem, hogy még jobb adatokkal számolhatunk. A Vidékfejlesztési Minisztérium parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának támogatása fejezeti kezelésű eredeti előirányzatán a 2011. évben 1 milliárd 84 millió forint állt rendelkezésre, melyből két részletben 642 millió forint átcsoportosítása történt meg, melyre az államháztartási törvény lehetőséget biztosított.
Ezt nagyon szeretném hangsúlyozni önnek, hogy csak olyan átcsoportosítást végeztünk, amire az államháztartási törvény lehetőséget biztosított. Mindaz, amit ön fölvetett, előrevetített, az nem történt meg, az nincs. Köszönöm szépen. (Közbeszólás az MSZP soraiból: De hát hogy ne lenne?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me