HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Magyarországon ma közel kétmillió embert érint a parlagfű-allergia. A 2009-es adóévben kiemelt 1 százalékot a parlagfű elleni harcra tudták felajánlani az adózók. Több mint 177 ezer olyan tisztességes és tudatos társunk volt, aki több mint 1,1 milliárd forintot ajánlott fel személyi jövedelemadója 1 százalékából azért, hogy segítsenek betegséggel küzdő társaikon, családtagjaikon, önmagukon.
Önök azonban a társadalom számos rétegével együtt, így a parlagfű-allergiásokkal sem törődnek, de még a felelősségteljes adózók akaratát is semmibe veszik. Azon választópolgárok bizalmával élnek vissza, akik segíteni, törődni próbálnak másokkal, másokon.
Az elmúlt hetekben bizonyosodhattunk meg az önök társadalmi felelőtlenségéről, mert ugye, ma olyan világot élünk, ahol a közérdekű adatokat csak perek útján lehet megismerni. Az adatok sajtón keresztüli széles nyilvánosságra kerüléséből ismertté vált ugyanis, hogy hiába a jóhiszemű és jó szándékú felajánlás, ha az Orbán-kormány a magyarok parlagfű-mentesítésre felajánlott adóforintjainak nagy részét teljesen másra használja fel.
Államtitkár Úr! Önökre a választópolgárok 1,1 milliárd forintot bíztak, melyet önök nem gondos gazdaként költöttek el, hanem pökhendi földesúrként. Államtitkár úr, kérem, mondja meg, mi lesz a következménye az önök által irányított minisztériumban ennek a felelőtlenségnek. Önök a tisztes adófizető állampolgárok bizalmát rendítették meg az 1 százalékos adó intézményében.
Ezt már joggal nevezhetjük társadalmi bűnnek. Kötelesek ezt most rendbe hozni a civilek, a dolgozni kívánó alapítványok és az 1 százalékukat felajánló állampolgárok bizalmának visszaszerzéséhez. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me