DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A devecseri kormányzati egészségügyi szűrőközpont kormányhatározat alapján 2010. december 15-től 2011. december 31-ig a területi illetékességű ÁNTSZ szakmai felügyelete mellett működött. Ez idő alatt Devecser város és az iszapkatasztrófa által sújtott nyolc település lakosait látta el. A szűrőközpont fő feladata a vörösiszap feltételezett hatásaival kapcsolatosan felmerült kérdések vizsgálata, az iszapkatasztrófa által érintett lakosság egészségi állapotának figyelemmel kísérése, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet részére történő folyamatos, pontos adatszolgáltatás, valamint az általános szűrések elvégzése volt.
A szűrőközpontban tüdőgyógyászati, belgyógyászati, gyermekgyógyászati, fül-orr-gégészeti, szemészeti, sebészeti és nőgyógyászati vizsgálatokat végeztek, előjegyzés alapján. 2011. március 1-jétől a vizelet nehézfémtartalmának meghatározására is mintavételeket végeztek ott. Az elvégzett vizsgálatok több részből álltak, korábbi betegségekre, gyógyszerszedésre, panaszokra, káros szenvedélyekre vonatkozó részletes kikérdezés, a káresemény alatt vagy után jelentkező panaszok felmérése, részletes fizikális vizsgálat, különös tekintettel az esetleges marással kapcsolatos sérülésekre, a tüdő, valamint a felső légúti irritatív és/vagy hurutos tünetekre. Folytathatnám: légzésfunkciós vizsgálat az egyik legmodernebb típusú mérőeszközzel, klinikai laboratóriumi vizsgálatok 25 különböző paraméter meghatározásával, havonta tüdőszűrés a Máltai Szeretetszolgálat mobil tüdőszűrő-állomásának közreműködésével, és egyéb szakorvosi vizsgálatok is történtek ott.
A bármilyen okból kiszűrt beteg további ellátásáról a szakorvosi rendelő gondoskodott. Az ismételt megjelenéseket is figyelembe véve a szűrőközpont szolgáltatásait összesen 4677 alkalommal vették igénybe. A legtöbben Devecserből és Kolontárról, a két leginkább elöntött településről érkeztek, kétharmadában nők - és innen fogom folytatni az egy percben. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me