POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. A felszólalásban kicsit érezhető volt, hogy a képviselő úr előzetesen nem gondolt arra, hogy a miniszterelnök úr az önkormányzati választás eredményét értékelni fogja, és ezért kissé kaotikusnak éreztem magát a felszólalást. Bár önmagában az is egy érdekes feltételezés, hogy az önkormányzati választást követő napon itt a parlamentben ne hangozzék el egy miniszterelnöki értékelés egy olyan választás után, amely választás alapvetően jelzi azt, hogy a kormánnyal elégedett a választópolgár, elégedett-e Magyarország vagy sem. Miután a polgármestereink meggyőző többségben nyertek ebben az országban, miután az önkormányzatokban döntően abszolút többséget is szereztünk, úgy gondolom, hogy ebből egyszerű levonni azt a következtetést, hogy valóban, a választópolgárok, Magyarország alapvetően jó iránynak tartja azt, amely irányba haladunk. Nyilván nagyon sok feladat van még előttünk, és arra kaptunk mandátumot, hogy ezeket a feladatokat megoldjuk.
A közmunka irányába tett kitérő számomra egy kicsit nehezen értelmezhető. A képviselő úr úgy kívánta beállítani a közmunkát - és ez egy új elem a közmunkával kapcsolatban az LMP politikájában -, hogy a közmunkások függőségbe kerültek, és a függőségük okán szavaztak az önkormányzatra, az önkormányzatban a fideszes többségre. Kedves képviselő úr, hogy ha ezek az emberek nem közmunkából élnének, hanem segélyből, és erre azért volt példa az elmúlt időszakban, akkor a segélylistákkal egyesek igencsak éltek vagy visszaéltek a választások tekintetében. Itt most az emberek azt érezhették meg, azt érzik, hogy gondoskodik róluk a társadalom, az ország, és gondoskodnak róluk az önkormányzatok, hogy azonos polgárrá válhassanak a saját településükön, hogy a saját településüket otthonuknak érezhessék, hiszen tesznek ezért a településért, dolgoznak ezekért a településekért.
Hogy mindenki elégedett az önkormányzati választás eredményével, azt gondolom, hogy ez egy jó jel, jó irányban haladunk. Ha mindenki ilyen elégedett tud lenni az önkormányzati választás eredményével, akkor támogatni tudja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a kormány tesz azért, hogy ebben az országban ne csak a választás eredményével lehessünk maradéktalanul elégedettek, hanem az elért eredményekkel, az ország gazdasági teljesítményével és a megélhetés körülményeivel is.
Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me