ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki részt vett a választások lebonyolításában, mert az önkormányzati választások lebonyolítása sikeres és problémamentes volt, a választási intézményrendszer és a részben új önkormányzati választójogi törvény is jól vizsgázott. Köszönetet szeretnék mondani annak a százezer önkéntesnek is, akik segítették a Fidesz-KDNP jelöltjeit. Részesei voltak egy összefogásnak, és nélkülük sem az összefogás, sem a Fidesz-KDNP jelöltjei nem lettek volna ilyen sikeresek. Mert a siker egyértelmű, tisztelt képviselőtársaim, a Fidesz-KDNP jelöltjeinek nagy többsége győzött. A megyei közgyűlések mindegyikében a Fidesz-KDNP végzett az első helyen, 23 megyei jogú városból 20-ban a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek, a budapesti főpolgármesteri poszton Tarlós István nagy fölénnyel nyert, a kerületek több mint kétharmadában pedig szintén a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.
Tisztelt ellenzéki Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ebből elsősorban önöknek kellene tanulni, mert egy demokráciában természetesen fontos az ellenzék véleménye, de talán egyvalamiben egyetérthetünk: egy demokráciában mindig a választók véleménye a legfontosabb. Márpedig 2014-ben a választók harmadszor adnak önöknek intőt, tisztelt képviselőtársaim, a mai napon vagy éppen a tegnapi napon, tegnap este én azt vártam volna, hogy legalább mondanak néhány kritikus szót önnönmagukról, tisztelt képviselőtársaim. De nem! Itt a Házban is mit hallgatunk? Szembenézés a hibákkal semmi, csak az új fenyegetés, a megszorító csomag lebegtetése.
Tisztelt Képviselőtársaim! A baloldali képviselőtársaim megszorító csomagról beszélnek azután, hogy az elmúlt két hétben folyamatosan sztárolták Bokros Lajost. Na ne! Tisztelt Képviselőtársaim! A baj az, hogy ezt önök ebben a formában komolyan gondolják. Ez az önök számára nem vicc, és ilyenkor elárulják, hogy valójában mi is jár az önök fejében. Az elmúlt egy év két legfontosabb témája ebben a Házban, tisztelt képviselőtársaim, a rezsicsökkentés volt és a bankok elszámoltatása. Igazi szélsőjobboldali gazdaságpolitikai intézkedések, tisztelt Schiffer képviselőtársam, a bankok elszámoltatása és a rezsicsökkentés. Én azt gondolom, hogy ezek mögött van igazi társadalmi többség, ezek mögött van igazi társadalmi támogatás, tisztelt Tóbiás képviselőtársam, mert a rezsicsökkentés és a bankok elszámoltatása az, aminek a révén több pénz marad az embereknél, és amivel a szegényebb családok is egyértelműen jól járnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! De mit gondol ezekről, mit gondol a rezsicsökkentésről és mondjuk, a bankok elszámoltatásáról Bokros Lajos, az önök új sztárja? Szerinte a rezsicsökkentés a legkárosabb lépés. Vagy a bankok elszámoltatása esetében Bokros Lajos azt mondja, hogy az is rendkívüli módon káros, és természetesen azok a törvények, amelyeket hoztunk, azok kivétel nélkül alkotmányellenesek, véleménye dettó ugyanaz, mint a Bankszövetségé. És ez a baj, tisztelt képviselőtársaim! Önök itt ebben a Házban is folyamatosan a rezsicsökkentésnél, a bankok elszámoltatásánál, ímmel-ámmal megszavazgatják ezeket a törvényeket. Csak az a baj, hogy közben a háttérben mindenhol folyamatosan tesznek ellene. Tesznek akkor, amikor olyan embereket emelnek fel a közéletben piedesztálra, akik nyilvánvalóan ezzel teljesen ellentétesen gondolkodnak. Tesznek ellene az Európai Unió intézményeiben, ahol mindezt folyamatosan támadják, tisztelt képviselőtársaim. És a választók ma azért velünk kötnek szövetséget, azért velünk fognak össze és nem önökkel, mert mi képviseljük a számukra fontos kérdéseket.
És az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez az összefogás önök előtt is nyitva áll, csupán egyvalamit kell tenni: rúgják fel, mondjuk, először a bankokkal kötött régi szövetséget. És az Európai Unió intézményeiben pedig tegyék azt, hogy a bankok helyett kiállnak Magyarország mellett, és elmondják mindenhol, az Európai Parlamentben vagy éppen az Európai Bíróságnál, hogy a bankok elszámoltatása fontos dolog, ezt akarja a magyar nép, és önök is kérik, hogy az Európai Unió intézményei fogadják el itt a magyar emberek akaratát. Kezdhetnék ezzel, tudom, hogy minden kezdet nehéz, de ha ezzel kezdik, akkor azt gondolom, az már a választók felé egy pozitív lépésnek fog minősülni.
Ennyit a baloldali képviselőtársaimról, és egyvalamit még engedjenek meg, hogy így a végére elmondjak Vona Gábor frakcióvezető úrnak. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ha rajtunk múlik, akkor egyvalamit biztosan nem fog tenni soha: miniszterelnöki esküt ebben a Házban nem fog tenni soha. (Derültség és taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me