DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN,
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon fontos kérdést tett fel. A kormány elhatározott célja az, hogy egészséges nemzedékeket neveljen fel és a sportot használjuk eszközként ehhez. A sport nagyon sok értéket hordoz, ezt mindannyian jól tudjuk.
2010-ben azt tapasztaltuk, hogy a gyermekeink 75 százaléka kizárólag a testnevelésórák alkalmával végez testmozgást, azaz sportol. Ezért úgy döntöttünk, hogy bevezetjük a mindennapos testnevelést. Ennek kézzelfogható eredménye már most látszik: 890 ezer gyermek legalább a testnevelésórák alkalmával mozog, sportol rendszeresen.
Látjuk azt, hogy emellett a sportbarát kormányzati döntéseknek egy másik pozitív hatása is már érzékelhető, hiszen 100 ezerrel nőtt az igazolt utánpótlás-korosztályú sportolók száma, 230 ezerről 330 ezerre. Ezek kézzelfogható eredmények. A felnőtt lakosság esetében is 2009-ben mindösszesen 5 százaléka sportolt az embereknek, ma ez a szám megháromszorozódott: 15 százaléka.
A kormányzatnak az a célja, hogy a sportolás feltételeit is biztosítsa, és ön a kérdésében megemlítette a fontos szempontokat, mégpedig arra vonatkozóan, hogy megtanulhat-e minden magyar gyermek úszni. Valóban ez a célunk. Ebben az évben 6 milliárd forint áll rendelkezésre tanuszoda-építésre és tornaterem-építésre, ebből mindösszesen 23 tanuszodát tervezünk felépíteni és 25 tornatermet. Minden járásban lesz tanuszoda, hogy a gyermekeink valóban elsajátíthassák az úszás minden fogását. Az úszószövetséget 300 millió forinttal támogattuk abban, hogy a „minden gyermek tanuljon meg úszni” program elindulhasson, sőt a kormányzat a tanuszodák üzemeltetését is átvállalja állami költségekre.
Úgy látom, hogy nagyon komoly erőfeszítéseket tettünk és kívánunk tenni a jövőben is pont azért, hogy a gyermekeink sportolhassanak, pont azért, hogy minden gyermek megtanulhasson úszni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me