KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A jelen határozati javaslatot a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciója támogatni tudja, mégpedig azért is, mert már az előző ciklus végén volt egy hasonló kezdeményezésünk, aztán ebben a ciklusban is többször felszólaltunk az ügyben, hogy egy eseti bizottságnak kell felügyelnie a teljes beruházást, hiszen annak az anyagi vonzatai meglehetősen nagyok, és egy ilyen összegű beruházásnál teljesen természetes, hogy egy parlamenti eseti bizottság álljon fel.
Azt is megmondtuk már annak idején, 2010-ben, amikor a Jobbik a parlamentbe került, hogy minden javaslatot az alapján fogunk elbírálni, hogy mi annak a tartalma, nem pedig az alapján, hogy ki nyújtotta be. Ezek alapján ez a javaslat számunkra támogatható. Bár meg kell jegyezzem, meglehetősen furcsának találtuk, hogy a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja úgy ad be egy, a Paksi Atomerőmű bővítésének ellenőrzésére vonatkozó határozati javaslatot, hogy az eseti bizottság elnöki székét a kormánypártnak ítéli oda vagy juttatná ezen határozati javaslat alapján, vagyis kecskére bízná a káposztát. Ezen mindenesetre mi változtatni szeretnénk, ha a tárgysorozatba vétel megtörténik, és amennyiben napirendre kerül az Országgyűlésben ez a határozati javaslat.
Tehát összefoglalva azt tudom mondani, hogy a szavazás során mi támogatni fogjuk, hiszen azt gondolom, hogy a parlament, a Magyar Országgyűlés mint legfőbb népképviseleti szerv hivatott arra, hogy egy, Magyarország energiastratégiáját és Magyarország jövőjét ilyen módon befolyásoló beruházást ellenőrizzen és figyelemmel kísérjen egészen az utolsó csavar meghúzásáig, vagy a próbaüzem elindításáig. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me