DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban így van, 131 ezer kilométer közút van, ebből 31 ezer az állami, több mint 100 ezer az önkormányzati. Ön azt mondta, hogy az elmúlt tíz évben maradtak el munkák. Nem, az elmúlt hatvan évben maradtak el munkák. Ezeknek az utaknak a jelentős része szekérútnak épült, amely még a személykocsi-forgalmat valahogy kibírta, a 20, 40, 60 tonnás kamionokat nem. Tehát nem a felületi kezelés, hanem ennek az egyébként örvendetesen nagy kilométer-számú közútvonalnak az alapos felújítása a célunk.
Azzal együtt az elmúlt években, tehát az elmúlt uniós ciklusban mintegy 2 ezer projekt keretében több mint 200 milliárd forintot meghaladó összegű fejlesztés indult el és fejeződik be, kifejezetten a kistelepülések életkörülményeinek javítására.
Ami az infrastruktúrát illeti, hiszen a kérdése lényegében az utakra vonatkozott: az elmúlt időszakban kifejezetten a vasutakra utalva, ott újraindítottuk a bezárt vonalakat, 11 vonalon 385 kilométer úthosszban indítottuk el, és további vonalakat szeretnénk indítani. Az utakat illetően pedig 157 útszakaszon közel 1000 kilométer hosszban 102 milliárd forintnyi összegben valósultak meg fejlesztések.
Ha az a kérdése, hogy ez elegendő-e, akkor nem. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Az elmúlt években ennyire volt lehetőségünk. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me