DANKÓ BÉLA,

Full text search

DANKÓ BÉLA,
DANKÓ BÉLA, a Mezőgazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága 2014. október 15-i ülésén lefolytatta a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló T/1273. számú törvényjavaslat részletes vitáját.
A bizottság a törvényjavaslatot megvizsgálva megállapította, hogy az megfelel a házszabály 44. § (1) bekezdésében foglalt követelményeknek, tehát megfelel az Alaptörvényből fakadó tartalmi és formai követelményeknek, illeszkedik a jogrendszer egységébe, megfelel a nemzetközi és európai uniós jogból eredő kötelezettségeknek és a jogalkotás szakmai követelményeinek is.
A bizottság a részletes vita során megvizsgálta az indítványhoz benyújtott módosító javaslatot, és megállapította, hogy az nem minősül túlterjeszkedőnek. Ugyanakkor a módosító javaslat tartalmi vizsgálata során kiderült, hogy a kért változtatást az előterjesztő csak egy későbbi időpontban tudja elvégezni, mivel az ahhoz szükséges európai uniós jóváhagyás még nem érkezett meg. A módosító javaslat így elutasításra került.
A bizottság a házszabály 45. § (3) bekezdésének c) pontja alapján saját módosító indítványt fogalmazott meg, amely egy még nem jogerőre lépett jogszabályra való hivatkozást vesz ki a törvényjavaslat szövegéből. Erre a módosításra is a már említett európai uniós jóváhagyás hiánya miatt van szükség.
A módosítást a bizottság, miután rövid tanácskozás keretében meggyőződött annak szükségességéről, egyhangúlag támogatta.
Ennek megfelelően ez a módosítás szerepel a házszabály 45. § (5) bekezdésének megfelelően megfogalmazott, részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatban is.
Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me