DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagyjából egészében ott szeretném folytatni, ahol Sallai bizottsági elnök úr befejezte. Nevezetesen, hogy magam is aggályokat szeretnék kifejezni a tekintetben, hogy vajon az, amit oly gyakran arányosnak mondunk, és arányosnak nevezünk, az a méretekre tekintettel lehet-e arányos, avagy valahol mégiscsak egyszer már a jogalkotás területén is az igazságosság területét is el kellene érnünk, és e tekintetben is lépéseket kellene tenni. Át kellene tehát gondolni azt, hogy az, amit mi arányosnak nevezünk, az feltétlenül igazságos-e. Nem az. Ezért azt gondolom, hogy e tekintetben érdemes a törvényen gondolkodni.
Amivel kapcsolatban további aggályom van, az a következő. A projekt keretén belül került sor ugyebár a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer elektronizálására, és e terület miatt a kárenyhített juttatás iránti kérelmek benyújtására kizárólag elektronikus úton lesz majd lehetőség. Erőteljesen felmerül a kérdés, hogy miután mi többször meghirdettük, a kormánynak programja is a kis- és középbirtok támogatása, melyik az a határ, ahol még ez az elektronikus lehetőség rendelkezésre áll, és melyik az, amelyiknél nem. Ennek a felmérése és az itteni segítség meggyőződésem szerint szükségszerű. Itt kellene belépjen, azt gondolom, az agrárkamara. Itt valamilyen rendszerbeli beiktatásra szükség van, ellenkező esetben pont azok fognak elesni… - itt határidők lesznek, itt határidőket kell betartani. Arra a határidőre kell benyújtani ezeket az igényeket és kérelmeket. Azok, akik kezelni sem tudják az egyébként nem létező gépeiket, meggyőződésem szerint igen gyakran egyszerűen le fognak maradni a lehetőségekről.
E tekintetben tehát én arra szeretném felhívni a kormány igen tisztelt képviselőinek a figyelmét, hogy ezen a területen kell valamilyen konkrét megoldást találni, hogy azok a legkisebb se essenek ki a lehetőségekből, akiknek egyébként a legnagyobb szüksége lesz ezekre a kárenyhítésekre. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me