MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Hát, nem várt meglepetést hozott ez az elsőre kissé unalmasnak ígérkező vita, hiszen kormánypárti részről érkezett a legkomolyabb kritika eddig a javaslattal kapcsolatban. Maximálisan egyetértek ezekkel a felvetett problémákkal, hiszen az, hogy csak elektronikus bevallást fognak majd elfogadni, az már jelen állapotban sem mindig elvárható egy-egy kisebb gazdálkodótól. Ha bevezetik az internetadót, akkor pedig ez, azt hiszem, még többeket fog negatívan érinteni, és még kevesebb gazdálkodó fogja tudni ezt maradéktalanul teljesíteni. Kivéve persze, ha az agrárkamara végre ellátná a feladatát, és tudna segíteni ezen gazdálkodóknak az ilyen bejelentésekkel kapcsolatban is, és nem csak a haverjaik kiszolgálására szólna ez az intézmény.
Egyébként magát a jogszabályt fogjuk tudni támogatni, ezt elmondtam már a vitában is, hogy mik a fő érveink emellett. Azt nagyon sajnálom, hogy ezek a pontosítások végül nem mentek át, és azt is, hogy a módosító indítványomat nem fogadták be, miközben mind bizottsági ülésen, mind itt a parlamentben is elmondták, hogy egyébként jónak tartják és támogatandónak. De hát ismét kiderült, hogy önöknek az EU-s jóváhagyásnak a megléte sokkal fontosabb, mint a magyar gazdálkodóknak a valós érdeke. Ezt roppant mód sajnálom. Azt hiszem, hogy egy sokkal karakánabb, a magyar gazdákat sokkal inkább védő és az ő érdekeiket figyelembe vevő hozzáállás lett volna az, ha most elfogadják a módosító indítványomat, amelyről - még egyszer mondom - elmondták itt többen is, hogy egyetértenek vele, és aztán majd később, ha Brüsszelnek ez esetleg nem tetszik, akkor lehetett volna módosítani. Mi persze ezt se tettük volna meg, de ha önök ennyire figyelnek folyamatosan az EU-s jóváhagyásokra, akkor szerintem a sorrendet itt érdemes lett volna módosítani, és sokkal inkább a magyar gazdálkodók érdekeit első körben figyelembe venni.
Az, hogy a jogszabály pontosít és egyszerűsít a kárenyhítés területén, azt mindenképpen üdvözlendőnek tartjuk. Az ilyen irányú egyszerűsítések, azt hiszem, mindenkinek már rövid távon is komoly előnyöket szolgáltatnak, hiszen jól látható volt, hogy az ilyen kárenyhítéses hasonló rendszerekben is bizony azok az üzemek jártak jól, és azok az üzemek voltak a nagy haszonélvezői, akik képesek voltak erre szakembereket alkalmazni, akik képesek voltak olyan embereket alkalmazni saját cégeiknél, akik jól átlátták ezt a rendszert, és jó kapcsolati tőkével rendelkeztek a megfelelő szerveknél. Úgyhogy ezt mindenképpen szeretném aláhúzni, hogy ezt támogatjuk, és a továbbiakban még hasonló lépésekre biztatjuk önöket.
Tehát összességében csak ismételni tudom magamat, hogy a Jobbik fogja tudni támogatni ezt a javaslatot, azonban egy utolsó lehetőségként én is szeretném felhívni a kormány figyelmét arra, hogy mind az én módosító indítványomat, mind pedig Turi-Kovács Béla képviselőtársunk kritikáit vegyék figyelembe. Olvasszuk be ebbe a javaslatba, és azt hiszem, hogy minden magyar gazdának a megelégedésére válna ez a hozzáállás, és végre önök is tudnák bizonyítani azt, hogy az EU-s jóváhagyás várása helyett képesek megtenni előre olyan lépéseket, ami minden érintettnek az érdekét szolgálja. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me