PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Ahogyan az előttem szólók is elmondták, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága által 2014. október 15-én benyújtott, részletes vitát lezáró módosító javaslat és a vele tartalmát tekintve gyakorlatilag megegyező, Törvényalkotási bizottság által 2014. október 20-án benyújtott összegző jelentés egy kisebb, de szükséges módosítást eszközöl a T/1273. számú törvényjavaslaton.
A mezőgazdasági termelést érintő kockázatok kezeléséről szóló törvény módosítása eredetileg magában foglalt egy készülő európai uniós végrehajtási rendeletre való hivatkozást is, ami eddig sajnos nem került kihirdetésre. Így a jogszabályban való szerepeltetése nem indokolt.
Az előttem szólókhoz hasonlóan én is külön szeretném kiemelni, hogy Magyar Zoltán képviselőtársam által a javaslathoz benyújtott módosító indítvány tartalmi részével a Fidesz-frakció képviselői is egyetértenek. A javaslat szerint az egyéb feltételek mellett 30 százalékos hozam-, illetve üzemi szintű hozammértékcsökkenés felett lehetnek jogosultak a gazdálkodók a különféle kárenyhítő juttatásokra. A képviselőtársam módosító indítványa ezt a mértéket szeretné 15 százalékra csökkenteni.
Az általános és a részletes vitaszakaszban egyértelműen kiderült, ez a kezdeményezést előterjesztő részéről is felmerült, ám az európai uniós jóváhagyás híján egyelőre nem lehet törvénybe emelni. A Fidesz-frakció képviselői is mindenképpen szorgalmazzák, hogy az európai uniós jóváhagyás után is a tárca módosítsa a törvény ezen rendelkezéseit.
Elnök úr, köszönöm a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me