DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány az infrastrukturális fejlesztéseken keresztül is támogatja hátrányos helyzetű térségek felzárkózását.
A közúti infrastruktúra területén - Dél-Somogy elérhetőségének javítása érdekében - a közlekedésfejlesztési stratégia keretében folyamatban van az M60-as Pécs-Barcs-országhatár közúti szakaszának előkészítése, amely várhatóan 2018-ig befejeződik. Ezt követően kezdődhet meg a mintegy 70 kilométer hosszú gyorsforgalmi út kiépítése, mintegy 120-150 milliárd forint értékben.
Jelenleg folyamatban van a 68-as számú főút Nagyatád és Marcali városokat elkerülő szakaszainak kiépítése; tervek között szerepel a főút M7-es autópálya és Barcs közötti mintegy 84 kilométeres szakaszának rekonstrukciója is. Tehát két irányból fejlesztjük az utat. Dél-Somogy térségében a mellékúthálózat felújítása keretében több helyen valósulnak meg fejlesztések. A regionális operatív programból elkészült a Kaposfő-Lábod összekötő út 15 kilométer hosszan és a szilvásszentmártoni bekötőút 6 kilométer hosszan. A közlekedési operatív program keretében Babócsa külterületén 3 kilométer, Harkány-Darány összekötő út megyei szakaszán 6 kilométer, míg a Tótújfalu bekötőút szakaszán 1 kilométer hosszú szakaszon történt felújítás.
A vasútvonalak fejlesztésére alapvetően uniós forrásból, a nemzetközi vasúti korridorokon van lehetőség. A stratégia alapján több ütemben megvalósítjuk a Somogy megyét átszelő Budapest-Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonal felújítását, emellett Pécs és Szombathely között távlati célunk az InterRégió vonatok kétórás ütemben történő közlekedtetése is, amely jelentősen javítja majd Pécs és Barcs, valamint a Barcs-Nagykanizsa-Szombathely közötti eljutást. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me